BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  SPOR

Terimin koltuğu sallanıyor

Fatih Terim'in önce Belçika'nın hocası ile yaşadığı tatsızlık, ardından da Tanburacı'ya küfür ettiğinin ortaya çıkması federasyonu rahatsız etti.

Abone ol Belçika maçından sonra Terim'le Vandereycken arasında yaşanan ve FIFA'dan ceza gelmesine sebep olacak tartışma Futbol Federasyonu'nun yol haritasını altüst etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından yönetim kurulundan Terim'le ilgili eleştiriler yükselmeye başladı.

Belçika maçının 90+3. dakikasına kadar federasyonun hedefi Terim ile mukavele yenilemekti. Dün sabahki yönetim kurulu toplantısında yıllık 1.5 milyon YTL'den 2010'a kadar süren mevcut sözleşmenin 2012'ye kadar uzatılması ve Terim'in yıllık ücretinin de yaklaşık 3.5 milyon YTL'ye yükseltilmesi bekleniyordu.

Ancak önce Vandereycken krizi, ardından da Terim'in spor yazarı Osman Tanburacı'ya küfrettiğinin ortaya çıkması gidişatı değiştirdi. Dünkü yönetim kurulu toplantısında bu konuya hiç değinilmedi bile.

Yine de federasyon içinde doğan bu krize Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in acilen el koyması ve Fatih Terim ile yönetim arasında esen soğuk rüzgarları yok etmesi bekleniyor.

TERİM CEPHESİ

Fatih Terim cephesinden sızan haberlere göre ise menajerleri Moreno Roggi ve Di Gennaro ile Bodrum'da evine giden ünlü teknik adam, durum değerlendirmesi yapacak.

Terim, pazartesi günü İstanbul'da federasyonla masaya oturup mukalevesini yeni şartlarla uzatmayı bekliyor. İplerin bu kadar gerilmiş olduğu bir dönemde, Terim'e teklif yapan Newcastle United'ın hala menajer bulamamış olması da, konuyu oldukça 'Bıçak sırtı' duruma getiriyor.