BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Karsta sinema konuşulacak

"Kars'ta Sinema Konuşalım", bu yıl 3. kez düzenleniyor.

Abone ol

Türkiye’nin değişik illerinden sinema ile ilgilenen gençleri ve sinema öğrencilerini Kars’ta buluşturmayı ve onları sinema profesyonelleriyle biraraya getirmeyi amaçlayan etkinliğe katılımcı olmak için son başvuru tarihi 20 Eylül 2008. Buluşmada bu yıl da 100’den fazla genç bulunacak ve katılımcılar bir hafta boyunca hem sinema üzerine çeşitli atölye ve söyleşilere katılacak, hem de festival programındaki filmleri ve festivalin diğer etkinliklerini takip etme imkânı bulacaklar.

Bu yıl Kars’ta Sinema Konuşalım III buluşması ile yine sinema alanında amatör gençleri ve profesyonelleri buluşturmayı ve Kars’ın bir hafta boyunca filmler ve sinema tartışılan; bu alanda üretimler gerçekleştirilen bir platforma dönüşmesi amaçlanıyor.

Bu yıl Reha Erdem ile yönetmenlik, Natali Yeres ile sanat yönetmenliği, İsmail Karadaş ile ses, Çiçek Kahraman ile kurgu, Gökhan Tiryaki ile dijital görüntü yönetmenliği, Leyla Özalp ile film yapımcılığı, Nurşen Bakır ile deneysel film yapımı atölyelerinin yanı sıra; yine Reha Erdem ile yönetmenlik ve Filmist Belgesel Grubu ile belgesel sinema üzerine toplantılar yapılacak.

Ayrıca yine Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye’den genç belgeselcilerin katılımıyla BelgeSeyir atölyesi ikinci kez gerçekleşecek. Atölye süresince gerçekleştirilen belgeseller 13 Kasım 2008 Perşembe günü Kars’ta izleyiciyle buluşacak.

Kars’ta Sinema Konuşalım III kapsamında yine Türkiye’nin önemli müzik grupları Kars’ta konuğumuz olacak; şarkıları ve performanslarıyla festivali renklendirecekler. Baba Zula, Replikas, Gayda İstanbul, Selim Sesler ve Sonbahar filminin müziklerine imza atan Sonbahar Kumpanyası adlı grup bu müzisyenlerden bazıları.

Buluşma’ya başvurular için son tarih 20 Eylül 2008.