BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  SPOR

Fenerbahçeden Riva açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, Beykoz ilçesi Riva bölgesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, Beykoz ilçesi Çayağzı bölgesinde (Riva) satın almak veya kiralamak istediği 145 bin metrekarelik arsaya, sportif tesis inşa edileceğini açıkladı. Sarı-lacivertli kulübün internetteki web sitesinde yapılan açıklamada, medyada yer alan yorumların aksine, arsanın su sporlarına hizmet edecek tesisler için kullanılacağı ifade edildi.

Söz konusu arsanın, 02.08.1995 tarihinde, Ali Şen'in kulüp başkanlığı döneminde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan, sportif tesis yapmak üzere kiralama yöntemiyle talep edildiği, ancak bu talebin o dönemde sonuçlanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Riva olarak bilinen yerde üzerine sportif tesis inşa etmek üzere talep edilen arsa, bazı basın kuruluşları ve köşe yazarları tarafından son günlerde yorumlandığı gibi bir sus payı ya da herhangi bir kısas güdülerek yapılmış bir istek değildir.

Fenerbahçe Kulübü 05.09.2006 tarihinde, 1995 yılında yaptığı başvuruyu hatırlatarak ilgili mercilerden söz konusu arsanın satılması ya da kiralanmasını bir kez daha talep etmiştir. Tıpkı 11 yıl önce olduğu gibi bugün de, Fenerbahçe Kulübü'nün amacı bölgeye sportif tesis inşaa etmektir. Planlanan tesisler bölgede gelişmekte olan başta kürek sporu olmak üzere diğer su sporlarına hizmet edecek niteliktedir. Fenerbahçe Kulübü'nün iddia edildiği gibi Riva'da bir müteahhit firma gibi konutlar yapıp bunun ticaretini yapması söz konusu değildir. Fenerbahçe Kulübü'nün amacı Türk sporuna hizmet edecek, insanını gururlandıracak yeni spor tesislerini ülkesine kazandırmaktır.''