BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Fransa bardağı taşırdı

Müslümanlara yönelik her gün bir yaptırım kararı alan Fransa'da son olay bardağı taşırdı.

Abone ol

Havaalanlarında mescitlerin kapatılması ve Müslümanların her fırsatta dışlanması sonrasında şimdi de Charles de Gaulle Havaalanı'nda çalışan onlarca Müslüman bagaj görevlisinin, özel izin gerektiren noktalara girmelerini sağlayan kartlarının ellerinden alınması ülkede kaosa sebep oldu.

Fransa'da Charles de Gaulle Havaalanı'nda çalışan Müslüman bagaj görevlilerinin özel izin gerektiren noktalara giriş kartlarının elinden alınması, ülkede yaşayan Müslümanları ayağa kaldırdı. Bagaj görevlilerini temsil eden sendikanın devreye girmesiyle birlikte savcılık soruşturma başlatırken, sendika avukatı Eric Moutet, bu kararın sırf dini inançlar sebebiyle alındığını, böyle bir kararın demokrasiyle bağdaşmadığına dikkat çekti. Havaalanı güvenliğinden sorumlu kişiler ise, kararın terör riski nedeniyle alındığını savundu.

4 ay önce aşırı sağcı politikacı Phillippe de Villiers, yayınladığı kitabında Charles de Gaulle Havaalanı'nda çok sayıda radikal İslamcının çalıştığını ve bu kişilerin terör saldırısı planlandığına dikkat çekmişti. Sendikalar, havaalanındaki güvenlik kartlarının veriliş kriterlerini protesto için pazartesi günü grev yapacaklarını açıkladı.

Fransa'da geçtiğimiz yıllarda yabancılara yönelik etik olmayan politikalar sonrasında ülkedeki gençler sokağa dökülmüş, çok sayıda araç yakılmış ve güvenlik görevlisi yaralanmıştı.