BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL

Öğrenciyi 60 YTL için öldürdü

Kestane şekeri satış mağazasında tezgahtarlık yapan üniversite öğrencisinin acı sonu.

Abone ol

Bursa-Yalova karayolunda bir kestane şekeri satış mağazasında tezgahtarlık yapan üniversite öğrencisi, iş yerine soygun amaçlı giren kişi ya da kişilerce öldürüldü. Zanlı ya da zanlılar, pompalı tüfekle öldürdükleri tezgahtarın cep telefonunu ve kasadaki parayı alarak kayıplara karıştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa-Yalova kara yolunun Ovaakça beldesi yakınlarında, Bahtenur Öztürk'e ait ''Kardelen Kestane Şekeri'' satış mağazasına gece geç saatlerde müşteri gibi giren kişi ya da kişiler, iş yerinde tezgahtarlık yapan ve o sırada yalnız çalışan Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü son sınıf öğrencisi Hüseyin Çalışkan'ı silah zoruyla etkisiz hale getirerek kasadaki paraları almak istedi.

Kendilerine direnen Çalışkan'a pompalı tüfekle ateş eden zanlı ya da zanlılar, kasadaki parayı ve Çalışkan'a ait cep telefonunu alarak olay yerinden hızla uzaklaşırken, gözüne fişek isabet eden Çalışkan kanlar içinde yere yığıldı. Olaydan bir süre sonra mağazanın önünden geçerken tezgahın arkasında birinin kanlar içinde yattığını gören bir vatandaşın 112 Acil Servis hattını araması üzerine olay yerine gelen sağlık ve güvenlik ekipleri, Çalışkan'ın cesediyle karşılaştı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlıların yakalanması için çevrede geniş çaplı araştırma başlattı, kriminal ekipleri de olay yerinde parmak izi incelemesi yaptı. Mağazada zanlılar tarafından kullanıldığı tahmin edilen boş pet su şişesi de delil olarak alındı. Bu arada, olayı öğrenince iş yerine gelen Bahtenur Öztürk, elemanının cesedini görünce gözyaşlarına boğuldu.

Çalışkan'ın üniversiteden mezun olması için 1-2 dersinin sınavlarına girmesi gerektiğini, okula devam zorunluluğu bulunmadığı için çalışarak ailesine katkıda bulunmaya çalıştığını anlatan Öztürk, elemanıyla olaydan 5 dakika önce telefonla görüştüğünü, kendisine kasada 60 YTL bulunduğunu söylediğini anlattı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Hüseyin Çalışkan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Morguna kaldırıldı.