BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda bayram seçenekleri

İstanbul, 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sınırsız seçenekler sunuyor.

Abone ol

İstanbul, 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şehir dışında ya da yurt dışında program yapamayanlar için sınırsız seçenekler sunuyor. ''www.istanbul.com''un, Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirecekler için hazırladığı özel rehberde, her yaş ve kesimden vatandaşın keyifli bir bayram tatili geçirmesi için birbirinden farklı seçenekler bulunuyor.

MÜZELER

Bayram tatilini kentteki müzeleri keşfetmeye ayıracaklar için öncelikle Dolmabahçe Sarayı Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Miniatürk programları öne çıkarken, 19. yüzyılda yapılmış dünyadaki en etkileyici saraylardan birisi olan Dolmabahçe'nin Selamlık, Muayede Salonu ve Harem bölümü imparatorluğun bütün ihtişamını hissettiren havasıyla iyi bir seçenek oluşturuyor. Ayrıca, cumhuriyetin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de burayı ikametgah olarak kullanması sarayın bir başka ''saygı duygusu'' ile gezilmesinin önemli sebebi olarak varlığını hissettiriyor.

Pazartesi ve perşembe günleri kapalı olan saray, diğer günler 09.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Haliç kıyısında yer alan Rahmi M. Koç Müzesi de, sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan Türkiye'nin ilk ve tek sanayi müzesi. Müzede, bir çamaşır makinesinin nasıl bir teknoloji ile çalıştığını görebileceğiniz gibi, birçok bilimsel deneyi yapma keyfini de yaşayabilirsiniz.

Bu nedenle de müze, her yaştan ziyaretçi için oldukça öğretici bilgiler sunuyor. Müzenin bahçesinde cumartesi ve pazar günleri, havanın uygun olması durumunda 13.00 ile 15.00 saatleri arasında çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Ziyaretçiler burada, klasik otomobillerin motor sesini duyarak, binilmesi imkânsız gibi görünen Penny Farthing bisikletinin nasıl kullanıldığına tanık oluyor, yüzyılın icadı kabul edilen Ginger'i de kullanma fırsatı buluyor.

Yine Haliç kıyısındaki Türkiye'nin ilk ve tek minyatür parkı Miniatürk de Türkiye ve çevresindeki önemli tarihi eserlerin minyatür maketlerinin sergilendiği bir minyatür kent olarak karşımıza çıkıyor. Miniatürk'un en büyük özelliği, tüm Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye geziyormuşsunuz hissi vermesi... Antik Çağ'dan Roma'ya ve Bizans'tan Selçuklu ve Osmanlı'ya kadar bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyet Miniatürk'te buluşuyor. Miniatürk haftanın 7 günü 09.00 ile 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Müzeler dışında tatilde, tarihi bir yolculuğa da çıkılabilir. Sultanahmet'ten başlayıp, Eminönü'nde mola verip ve vapurla karşıya geçerek şehrin diğer yakası keşfedilebilir. 17. yüzyıldan günümüze kadar gelen Mısır Çarşısı da İstanbul'un doğulu yüzünü egzotik biçimde yaşatan, en eski kapalı çarşılarından biri. Eminönü'ndeki Yeni Camii ile Çiçek Pazarı'nın hemen yanında yer alan Mısır Çarşısı, ağırlıklı olarak baharat, bitki çayları ve lokum gibi geleneksel Türk lezzetlerini arayanların ilk adresi.

Eskiden doğal eczane görevi yapan çarşıda, belli ot karışımlarından hazırlanan ilaç reçeteleri dükkanların önüne asılır ve isteyen müşterilere bu karışımlar sunulurmuş. Bu gelenek günümüzde de devam ediyor. Çok sayıda alışveriş merkezi ve süpermarketin bulunduğu İstanbul'da, Mısır Çarşısı'nda alışveriş yapmak, daha sonra çarşının Tahtakale çıkışında yer alan dükkanlarda ve açık pazarda bu alışverişi tamamlamak hala keyifli bir gelenek olarak sürüyor. Dünya tarihine yön vermiş en önemli devlet adamlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Camii de İstanbul'da görülmesi gereken en önemli kutsal mekanlardan biri...

KIZ KULESİ
İstanbul'da gezip de Üsküdar açıklarında duran Kız Kulesi'ni ziyaret etmemek de olmaz. Mimarisine ruh katan efsaneleriyle Kız Kulesi ziyaretçilerini bekliyor. Kule, restorasyonun tamamlanmasından bu yana restoran olarak hizmet veriyor. Kız Kulesi'ni Pazartesi hariç saat 12.00 ile 19.00 arası ziyaret edebilirsiniz. 20.00 ile 01.00 saatleri arasında ise restoran olarak hizmet veren kuleye, Salacak, Kabataş ve Ortaköy'den kalkan motorlarla ulaşabilirsiniz.

Sabah Boğaz'da kahvaltı ya da yemek için de sonsuz seçenek sunan kentte yüzlerce restoran müşterilerini beklerken, tatil ve eğlencenin çocukların da hakkı olduğu unutulmamalı. Sinema keyfi, oyuncak dünyası ve eğlence merkezi olan çocuk süpermarketleri zinciri TOYS ''R'' US, çocuklar için özel tasarlanan 8 bin ürün çeşidi ile hizmet veriyor. Mağazalarda oyuncaktan kitaba, bisikletten bilgisayara, aile oyunlarından çocuk mobilyalarına kadar 0-14 yaş grubuna hitap edecek her türlü ürünü zengin seçeneklerle bulabilirsiniz.

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük alış veriş ve eğlence merkezi olan Cevahir'in çocuklara ayrılmış eğlence bölümü ise 11 bin metrekare büyüklüğünde. Roller coaster, çarpışan arabalar, dönme dolaplar, atlıkarıncalar, bowling ve diğer eğlence alanları çocukların olduğu kadar büyüklerin de aklını çelecek. Çocuklar bayram süresince de gösterimde olacak, Arabalar, Bitirim Karınca, Garfield 2 gibi filmlerle eğlenceli saatler yaşayabilir.

YAKIN CENNETLER

Marmara Bölgesi'nin kuzeydoğusunda Çatalca, Kocaeli bölümünde, Kocaeli Yarımadası'nın Karadeniz kıyısında yer alan Şile de kent yakınında tatil yapmak isteyenler için önemli seçenek oluyor. Dünyanın ikinci büyük feneri olan Şile Feneri de görülecek yerlerin başında geliyor. Bizanslıların inşa ettiği Şile Kalesi, Ağlayan Kayalar, Kumbaba Tepesi ise gitmişken uğramadan geçmemeniz gereken diğer yerler arasında... İstanbul'a 70 kilometre uzaklıktaki Şile, hoş bir kaçamak alternatifi sunuyor. Ayrıca, Kırklareli'ne bağlı küçük bir balıkçı köyü olan Kıyıköy ve UNESCO'nun dünya mirası listesine aldığı Safranbolu da görülebilir.