BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

PTT çalışanından örnek tavır

Batman'da, PTT'de temizlik görevlisi olarak çalışan Hakan Başaran örnek bir tavır sergiledi

Abone ol

Batman'da, PTT'de temizlik görevlisi olarak çalışan Hakan Başaran, içinde 850 YTL ile bir miktar döviz bulunan cüzdanı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

PTT'de asgari ücretle temizlikçilik yapan Hakan Başaran, eve giderken yolda içinde 850 YTL ve dolar olan bir cüzdan buldu. Başaran, PTT Müdürü Şükrü Elmas'a durumu bildirerek cüzdan sahibine ulaşılması konusunda yardım istedi. Yapılan incelemeler sonucunda cüzdanın Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici'ye ait olduğu belirlendi. Müdür Elmas ve Hakan Başaran, dün Başkan Gezici'yi makamında ziyaret ederek, cüzdanı teslim etti.

Cüzdanının bulunması nedeniyle büyük bir sevinç yaşayan Gezici, bayram masrafları için bankadan para çekip eve giderken cüzdanını düşürdüğünü ve tüm aramalara rağmen bulamadığını belirterek, "Dünyada böylesi insanların halen yaşıyor olması sevindiricidir. Temizlik görevlisi Hakan Başaran ve PTT Müdürü Şükrü Elmas beye teşekkür ediyorum" dedi.

Şükrü Elmas da, temizlikçi olarak çalışan ve bir gecede önüne çıkan yaklaşık 1.5 milyar YTL'ye dokunmadan sahibine teslim eden Hakan Başaran ile gurur duyduklarını ifade ederek, kendisine teşekkür etti.

Cüzdanı sahibine teslim etme insanlığını gösteren Hakan Başaran, cüzdanı bulduğunda ihtiyaç sahibi birine ait olduğunu hissettiğini söyleyerek, insani görevini yaptığını, içinde insanlık duygusu bulunan herkesin de aynı şeyi yapacağına inandığını söyledi.