BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Altaylıya rekor tazminat cezası

Uzan ailesine hakaretten mahkum olan Fatih Altaylı'ya Yargıtay'dan kötü haber geldi.

Abone ol

Fatih Altaylı"nın 4 Ekim 2001 tarihinde yazmış olduğu yazı ve Hürriyet"te yer alan ilan nedeniyle Cem Uzan, Kemal Uzan ve Hakan Uzan"a yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle tazminat ödenmesi yolundaki İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi"nin kararı, Yargıtay tarafından da onaylandı.

Yargıtay"ın da onayladığı mahkeme kararına göre Fatih Altaylı; Cem Uzan, Kemal Uzan ve Hakan Uzan"a yasal faiziyle beraber 400 bin YTL tazminat ödeyecek.

Bugüne kadar tazminatın 130 bin YTL"lik bölümü ödendi. Ancak 130 bin YTL"lik tazminatın kim tarafından ödendiği merak konusu oldu. Ödemenin kim tarafından yapıldığı bilinmiyor.

2001 yılında açılan dava beş yıl sonra karara bağlandı. Yayın yoluyla Cem Uzan"a hakaret eden ve mahkeme tarafından haksız bulunarak tazminat ödemeye mahkum edilen Fatih Altaylı çeşitli dönemlerde bu tür yazıların tekrarlamıştı.

Fatih Altaylı"nın çeşitli dönemlerde yazdığı Cem Uzan ile ilgili hakaret içeren diğer yazıları için açılan davalar sürüyor. Bu kararın diğer davalarda emsal teşkil etmesi ve benzer nitelikte kararlar çıkması bekleniyor.