BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  SPOR

Fenerbahçe’de tribün devrimi

Fenerbahçe yönetimi, seçim sisteminde köklü değişiklikler yapmak için kolları sıvadı.

Abone ol

Fenerbahçe Yönetimi, 1 milyon üye için kolları sıvarken, bundan böyle kongrelerde başkan ve yönetimi delegelerin belirlemesini, bu delegeleri de Fenerbahçe kart sahiplerinin seçmesini planlıyor.

YENİ YASA BEKLENİYOR

Eylül ayından itibaren spor kulüplerinin dernekler yasasından çıkarılması ile oluşturulacak yeni Spor Yasası’nın yapılmasını bekleyen yönetim, kulübün üst yönetim organı Yüksek Divan Kurulu ile bu konuda mutabakat da sağladı.

Yeni çıkacak olan yasanın el verdiği doğrultuda, 2009 yılı mayıs ayında yapılacak olan kongreye kadar üye sayısı mümkün olduğu kadar artırılacak, üyelik bedelleri en az 5 yıllık ödemelere bölünerek kolaylaştırılacak, böylece ciddi bir gelir de sağlanacak.

HEDEF 1 MİLYON ÜYE

Tüzük değişikliği ile yeni kongrelerde Başkan Yıldırım’ın söylediği gibi 1 milyona çıkarılması düşünülen üyelerin seçeceği delegeler, nihai kongreyi oluşturacak ve delegeler yönetimi belirleyecek. Bu yönteme yeni çıkacak yasanın yol vermesi gerekecek.

Halka açılacak olan Fenerbahçe’nin 1 milyon üyeyi barındırması halinde ön seçimle belirlenecek olan Fenerbahçe kart sahibi delegeler çok güçlenecek. Bu delegeler halkı temsil edecek ve seçimlerde oy kullanarak, Fenerbahçe Başkanı’nı ve yönetimini oluşturacak.

ÖNEMLİ GELİR SAĞLANACAK

İspanya ve İngiltere’deki modelleri incelemeye alan Fenerbahçe yönetimi, yasanın çıkması ile birlikte kendisine en uygun modeli seçip, acil olarak uygulamaya koyacak.

Fenerbahçe’nin ekonomik olarak büyümesini de sağlayacak olan bu projeyle kulübün üye sayısı en kısa zamanda artırılacak. Başkan Yıldırım’ın sürekli söylediği “1 milyon üye” sayısına ulaşıldığında hem kulübün geliri büyüyecek, hem de bu 1 milyon üyenin Fenerbahçe kart sahibi olması ve kulübe sürekli gelir sağlaması teşvik edilecek.

Hiçbir stadın, salonun alamayacağı kadar çok üyeye sahip olacak Fenerbahçe, böylece ön seçimle kongre üyelerini belirleyecek. Bu üyelerin sayısı, kısıtlı biçimde seçimde sandık başına gidecek.

Milliyet/  YUSUF KOBAL