BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,16
ALTIN 2.462,13
HABER /  POLİTİKA

Biz indirdik onlar yükseltecek

Başbakan'ın "üç çocuk yapın" çağrısına MHP'liler tepki gösterdi. Osman Durmuş, bunu "Bangladeş mantığı" olarak niteledi ve şunları ekledi;

Abone ol
İNTERNETHABER-ÖZEL
Zübeyir KINDIRA

Kendisi de üç çocuk babası olan eski Sağlık Bakanı MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “en az üç çocuk” tavsiyesine tepki gösterdi.

Bakan Durmuş, Sağlık Bakanlığı döneminde nüfus artışını düşürmek için çalışmalar yaptıklarını anlatarak, “Biz nüfus artışını düşürdük. Şu anda 1.54 nüfus artış hızı var. Bu da yılda 1 milyon yeni nüfus demektir. Bu sayı normal. Bunun üzerinde bir nüfus artış hızı sağlıklı ve mantıklı değil” dedi.

Çok nüfus sorun getirir

Osman Durmuş, sağlıklı ve kaliteli bir toplum için nüfus artış hızının kontrollü ve planlamalı olması gerektiğini anlattı. Durmuş, şunları söyledi:

“Doğum kontrolü-nüfus planlaması adıyla kampanyalar düzenledik. Aileler gerekli eğitimi ve kaliteli yaşamı sunabileceği kadar çocuk yapmalı. Zaten kültürlü, iyi eğitimli ve zengin ailelerin 1 ya da 2 çocuğu oluyor. Bilinçli anne babalar aile planlaması yapıyor. Bizim ülkemiz için de bizim getirdiğimiz nüfus artış hızı yeterli ve mantıklı. Siz istihdam ve eğitim sorununu çözemediğiniz bir ortamda genç nüfusu daha da arttırarak sorunları daha da büyük bir ülke haline gelirsiniz.”

Bangledeş yöntemi

Osman Durmuş, AKP’nin nüfus ve sağlık konusunda da ‘Bangladeş Yöntemi’ yürüttüğünü ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yandan nüfus arttıracaksınız bir yandan da anne ve çocuk sağlığını bir yana bırakacaksınız. 2005 yılında koleradan ölümler oldu. Başkentte, Ankara’nın göbeğinde koleradan ölümler yaşanıyorsa bunun nedeni sudur. Çıkmış, ‘nedeni marul’ diyorlar. Çok çocuk istiyorlar ama basit ölümlerin önlemini alacak akılcı politikaları bile yok. Bu Bangladeş mantığıdır.”