BIST 10.169
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.471,37
HABER /  POLİTİKA

Kürt coğrafyası gerilimi

DTP'li Sırrı Sakık Genel Kurul'u gerdi. Kürt coğrafyası ifadesini kullanınca Bakan Şahin kürsüden yanıt verdi.

Abone ol

DTP'li Sırrı Sakık Meclis'te "Kürt coğfrayası" ifadesini kullanınca Genel Kurul'da tansiyon yükseldi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bu cümleden dyduğu rahatsızlığı kürsüden dile getirdi.

KÜRT COĞRAFYASI

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Sakık'ın sözleri polemiğe neden oldu.  Fezlekeler hakkında konuşan Sakık, ''Takdir edersiniz ki Kürt coğrafyasında Kürtçe konuşmadan çok fazla siyaseten yol alma şansı yoktur'' dedi.

"BENİ RAHATSIZ ETTİ"

Sakık'ın bu sözleri özerine Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tepki gösterdi. Kürsüden Sakık'a cevap veren Şahin, Sakık'ın kullandığı bir ifadenin kendisini rahatsız etiğini belirterek Şahin, şöyle konuştu:

''Şu cümleyi kullandınız; 'Kürt coğrafyası' dediniz. Bu değişik yorumlara sebep olacak bir ifadedir. 780 bin kilometrekarelik bu alan Türkiye Cumhuriyeti devleti alanıdır. Hepimiz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Dolayısıyla bu tür tabirler yanlış tabirlerdir. Günlük hayatımızda herkes ana lisanını konuşabilmektedir. Günlük hayatımızda ana lisanını yasaklayan herhangi bir yasaklama söz konusu değildir.''