BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.431,63
HABER /  SPOR

Fenerbahçe resmen açıkladı Ozan Tufan Watford'da! Fener kaç para alacak?

Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın transferini sosyal medyadan duyurdu. Tufan, Premier Lig ekiplerinden Watford'a kiralandı.

Abone ol

Fenerbahçe'den Ozan Tufan için son dakika transfer açıklaması... Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford’a satın alma opsiyonlu olarak kiralandığını resmen açıkladı. İngiliz ekibinin, Fenerbahçe'ye kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyeceği belirtiliyor. Ayrıca anlaşmada yer alan maddeye göre, Watford'un ligde kalması halinde sene sonunda 7.5 milyon euro değerindeki zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek.

İşte Fenerbahçe'nin o açıklaması

"Fenerbahçemizin formasını 2015 yılından itibaren başarıyla taşıyan futbolcumuz Ozan Tufan, İngiltere Premier Lig Takımlarından Watford’a satın alma opsiyonlu olarak kiralanmıştır. Çok genç yaşta formamızı giyen ve çubuklunun başarısı için ter döken oyuncumuza bugüne kadar verdiği emekleri için teşekkür ediyor ve ülkemizi başarıyla temsil edeceğine yürekten inanıyoruz. Yolun açık olsun Ozan Tufan."

Yıldız futbolcunun eşi Rojin Tufan, Fenerbahçe'nin paylaşımına yanıt vererek; "Ailenizin bir parçası olabildiğimiz için çok şanslıyız. Her şey için biz teşekkür ederiz. Sizin de yolunuz açık, sonunuz şampiyonluk olsun" ifadelerini kullandı.

Watford videolu mesajla açıkladı

Öte yandan Watford, Fenerbahçe'nin resmi açıklamasının ardından yaptığı duyuruyla Ozan Tufan'ı kadrosuna kattığını ilan etti. Yapılan açıklamada, "Watford FC olarak, Fenerbahçe forması giyen Türk milli orta saha oyuncusu Ozan Tufan'ın satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiraladığımızı açıklamaktan mutluluk duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe kaç para alacak?

İngiliz ekibinin, Fenerbahçe'ye kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyeceği belirtiliyor. Ayrıca anlaşmada yer alan maddeye göre, Watford'un ligde kalması halinde sene sonunda 7.5 milyon euro değerindeki zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek.

17 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye gelmişti

Transfer görüşmelerinde bulunan Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin son antrenmanına katılmamıştı. Ozan Tufan, 12 Ağustos 2015'te 7 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu transferle Ozan Tufan, yakın bir rakama Premier Lig ekibine satılmış olacak. 

 En fazla asist krallığı yaptığı sezon 6 gol attı

Ozan Tufan, geçtiğimiz sezon Süper Lig kariyerinde en fazla asist yaptığı sezona ulaşmıştı. Sezonu 6 golle tamamlayan 26 yaşındaki futbolcu 8 asistlik bir performans göstermişti.

Mesut Özil: Yolun açık olsun kardeşim

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mesut Özil, transferin resmen açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından Ozan Tufan'la birlikte olduğu fotoğrafı, "Yolun açık olsun kardeşim" notuyla paylaştı.

ALİ KOÇ : KAFAYA TAKTIM

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1 Haziran’da düzenlediği basın toplantısında 11 Mayıs 2021’de oynanan ve şampiyonluğun kaçırıldığı maç olarak tarihe geçen Sivasspor maçı kadrosundan 5 ismi gönderdi. Ali Koç, 1 Haziran’daki basın toplantısında, “Takım havasına zarar veren antrenör de olur, futbolcu da olur gidecek. Benim tahammülüm yok artık! O futbolcu Sivas maçına çıktığı zaman terinin son damlasına kadar! Ölecek sahada ölecek! Soyunma odasına 1-0 mağlup giriyoruz, çıkınca sahaya o bilinçle çıkacak. Olmayanlar var. Kontratı devam eden de var aralarında. Ben onu kafaya taktım” ifadelerini kullanmıştı.

GİDEN İSİMLER
Fenerbahçe’de teknik direktör Emre Belözoğlu ile birlikte antrenörler Volkan Demirel, Mehmet Aurelio, Volkan Ballı, Selçuk Şahin görevlerinden ayrıldı. Bu isimlerden Volkan Ballı’nın Samandıra’daki görevinden alınırken, idari bir göreve çekildi. Göreve devam eden antrenörler ise Zeki Murat Göle, Michael Kraft ve Fatih Yıldız oldu.