BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  SPOR

Fenerbahçe kupaya doymuyor

Fenerbahçe 100. Yılını bir kupayla daha taçlandırdı. Şöhretler Turnuvası'nda Fener'in eski yıldızları gol yağdırdı

Abone ol

Zaman gazetesince düzenlenen 6. "Efsane Kramponlar" Geleneksel Şöhretler Futbol Turnuvası'nda Fenerbahçe şampiyon oldu.

BJK İnönü Stadı'nda düzenlenen turnuvada Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un eski oyuncuları mücadele etti.

Turnuvanın final karşılaşmasında Trabzonspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe şampiyon oldu. Finalde Fenerbahçe, Boliç (3) ve Hasan ile goller bulurken Trabzonspor'un tek golünü penaltıdan Tolunay kaydetti.

Turnuvada Galatasaraylı Simoviç, Vedaf İnceefe, Uğur Tütüneker, Muhammed Altıntaş, Cevad Prekazi, Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman,

Fenerbahçeli Nurettin Yılmaz, İsmail Kartal, Semih Yuvakuran, Cem Pamiroğlu, Hasan Özdemir, Serdar Şenkaya, Zafer Tüzün, Elvir Boliç, Pierre Van Hooijdonk ve Uche,

Beşiktaşlı Metin Tekin, Recep Çetin, Tayfur Havutçu, Orhan Kaynak, Mehmet Özdilek, İsmail Taviş ve Zafer Öğer,

Trabzonsporlu Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu, Orhan Çıkrıkçı, Tolunay Kafkas, Soner Boz, Hamdi Aslan ve Cengiz Atila gibi eski futbolcular yer aldı.

Geleneksel Şöhretler Futbol Turnuvası'nın ilk maçlarında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 5-3, Trabzonspor da Beşiktaş'ı 7-1 yenerek finale yükseldi.

Turnuvada üçüncülüğü ise Galatasaray'ı 6-3 yenen Beşiktaş elde etti. Siyah-beyazlıların golleri Mehmet (4), Recep ve Tayfur'dan gelirken, sarı-kırmızılı takımın gollerini Hamza attı.

Final karşılaşmasını Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu yönetirken, diğer karşılaşmalarda Orhan Erdemir görev yaptı.