BIST 10.154
DOLAR 32,29
EURO 35,00
ALTIN 2.451,47
HABER /  SPOR

Karatede Avrupa Şampiyonluğu

5. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Şampiyonu oldu.

Abone ol

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde bugün başlayan 5. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Şampiyonu oldu. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar.

45 ülkeden 100 karate kulübünün katıldığı yarışmada Türkiye, bayanlarda ve erkeklerde 3'er takımla temsil edildi.

Erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, grubunda Alman rakibini 3-0, Slovak rakibini 3-1, ardından İtalyan ekibini de 3-1 yenmeyi başardı. Grup finalinde ise İsviçre temsilcisini 3-1 yenen Kocaeli ekibi, yarı finalde Boşnak takımını 3-2 yenerek finale adını yazdırdı.

Finalde bir başka Boşnak ekibini zorlu bir mücadeleden sonra 3-2 yenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ise önce İsviçre ekibini 3-1, ardından Portekiz ekibini 4-1 yenmeyi başardı. Grup finalinde ise Bosna-Hersek ekibine 3-1 yitirince final şansı kaybolan Adapazarı takımı, Boşnak ekibinin finale çıkması sonucu bronz madalya mücadelesine hak kazandı. Sırp takımını 3-1 yenen Sakarya temsilcisi, bronz madalya mücadelesinde ise Portekiz takımıyla karşılaştı. Mücadeleden 3-1 galip ayrılan Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyaya uzandı.

Geçen yılın Avrupa Şampiyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise, Sloven takımını 3-1, Fransız takımını 3-0 yendikten sonra Bosna ekibine 2-1 yitirince elendi.

Şampiyonaya ayrıca 3 Türk bayan takımı katıldı. Sarıyer Belediyesi, ilk maçında Bosna ekibine 2-1 yenildi. Bosna ekibinin finale çıkmasıyla repesaj şansı yakalayan Sarıyer ekibi, 2. maçında Hırvat, 3. maçında da Sırp takımını yenmeyi başardı. Daha sonra ise Hırvat ekibine 2-1 yenilen Sarıyer, şampiyonayı 5. olarak bitirdi.

Şampiyonaya bayanlarda katılan diğer Türk ekipleri Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Albayrakspor, birer maç kazanmalarına rağmen ikinci maçlarını kaybedince şampiyonadan elendiler.