BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.445,11
HABER /  EKONOMİ

KTHYde şok operasyon

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Genel Müdürü Ahmet Derya, görevinden alındı

Abone ol

Ahmet Derya'nın yerine KTHY Genel Müdürlüğü'ne vekaleten, KTHY Genel Koordinatörü Sümer Garip atandı. KTHY'nın genel kurul toplantısı, bugün Lefkoşa'daki genel merkez binasında yapıldı.

Yönetim kurulu başkanı Kıvanç Diren, genel kurulun tamamlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, ''KTHY'nin içinde bulunduğu sorunların aşılabilmesi için KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar'ın yaptığı açıklamalar ışığında yeniden yapılanma hedefine uygun olarak, yeni yönetim kurulunun önünü açmak ve birlikte çalışacağı kadroları seçme imkanı yaratmak'' amacıyla Ahmet Derya'nın görevinden alındığını bildirdi.

Diren, Derya'nın yerine vekaleten KTHY Hava Yolları Genel Koordinatörü Sümer Garip'in bu göreve atandığını dile getirdi.

Açıklamaya göre, bugün yapılan KTHY Olağan Genel Kurulu'nda, KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Diren ile yönetim kurulu üyesi Rasıh Denktaş Çelebi görevlerinden istifa etti. Yönetim kurulu üyeliklerine Kani Sarpoğlu, Ertan Birinci ve Mustafa Candanal, KTHY murakıplığına ise Halil Ulaş atandı.