BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe kalecileri satın alıyor!

Usta kalem Hıncal Uluç, bu hafta da yine gündeme damgasını vuracak açıklamalara imza attı!.. Fener'i yine şikeyle suçladı!..

Abone ol

Usta kalem Hıncal Uluç, bu hafta da yine gündeme damgasını vuracak açıklamalara imza attı. Uluç, Ankaragücü kalecisi Serkan ile ilgili şike iddialarını kendisinin de duyduğunu söyledi.

İşte çarpıcı açıklamalar...

- Fenerbahçe – Ankaragücü maçını nasıl buldunuz? Biliyorsunuz karşılaşma öncesinde çok spekülasyonlar yaşandı.

Ben maçı izlemedim. Cemal Reşit Rey’e 9. Senfoniyi seyretmeye gittim. Ve de ne kadar doğru bir karar belli oldu. Herhangi bir şey demek istemiyorum.

Kaleci Serkan ile ilgili iddialar salı günü bana da geldi. Teklif edildiği değil nerdeyse iş bitti diye… İşin bu hale gelmesi tabii ki de tatsız. Bunlar kanıtlanması çok zor olaylar. Kanıtlanmadığı zaman da konuşmak işi daha da çirkinleştiriyor.

Ligin marka değeri deniliyor işte marka değeri böyle düşer. Maçı seyretmedim ama sabahtan beri televizyonlar da izledim. Serkan’ın yediği golleri gördüm. Bir kaleci kötü gol yiyebilir ama Galatasaray maçından beri Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda oynadığı kritik maçlara bir bakın. Leo Franco talihsiz bir gol yiyor, Murat Şahin talihsiz bir gol yiyor, Ivesa talihsiz bir gol yiyor, Serkan talihsiz bir gol yiyor. Bütün talihsiz goller de nedense Fenerbahçe maçına rast geliyor. Bursa maçında talihsiz bir gol yiyen kaleci yok.

- Fenerbahçe, senelerdir hasret kaldığı Türkiye Kupası’nı yine kaybetti. Fenerbahçe bu maçta çok hırslı değildi açıkçası.

Normaldi. Ankara’ya deplasmana gidecekti çünkü. Ankaragücü, Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışında bulunan Bursaspor ile kardeş kulüp. Bunların iki taraftarı neredeyse birleşmiş. Bursaspor’un kritik maçlarında Ankaragücü taraftarları gidiyor, Ankaragücü’nün kritik maçlarında ise Bursaspor taraftarları.

Böyle bir maç varken Türkiye Kupası’nı 27 sene değil 270 sene kazanmasan ne olacak ki… Türkiye Kupası’nın artık bir önemi yok. Durum böyle iken Fenerbahçe, Türkiye şampiyonluğunu riske atar mı? Yani çıkarsınız alırsanız alırsınız almazsanız almazsınız. Ben Fenerbahçe’nin teknik direktörü ya da başkanı olsam futbolcularıma böyle söylerim “Sakın ha. Bu maçta ceza alanı sakatlananı öldürürüm” derdim.

- Bir bakıma da Trabzonspor’un gönlünü almış gibi de oluyor

Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde böyle dedikodular yapılabilir. Ligin son haftalarında iki rakip karşı karşıya geliyorsa, birinin kupa da diğerinin de ligde iddiası varsa “Kupayı paylaşacaklar” der herkes.

Futbol tarihinde sadece Türkiye tarihinde değil dünyanın her yerinde bunun örnekleri mevcuttur. Türkiye gibi zaten ipliği pazara çıkmış marka değerinin yarısını yitirmiş bir futbolda bunlar çok daha kolay söylenir.

KIYAMETLERİN KOPMASINA NEDEN OLDU

Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay, iki hafta önce yaptığı açıklamalarıyla durduk yere kıyametlerin kopmasına neden olan oldu. Sonradan kendisi de özür dilemek zorunda kaldı. Yani ne öyle konuş ne de özür dile…

Bunca konuşmadan sonra Ankaragücü’nün oynadığı futbol ne? Hani şimdi bunları bağdaştır şimdi. Baştan beri söylüyorum. Bu futbolun bu hale gelmesinin sebebi spor medyasıdır. Türk futbol basını tarafsız değil. Türk basını çok kötü taraflı ve Fenerbahçe taraftarı. Türk spor basını ben kendimi bildim bileli Fenerbahçeli.

Zavallı Zalad neredeyse Türkiye’ye gelemeyecek durumdaydı. O kadar çok adamı aşağıladılar ki. Şimdi arka arkaya Fenerbahçe’nin şampiyonluğa giden her maçında Galatasaray kalecisi de dahil akla hayale gelmez goller yeniyor. Ama kimsenin sesi çıkmıyor. Şimdi bu tarafsız basın mı?

- Ligin son haftasında Fenerbahçe ve Bursaspor’u zorlu karşılaşmalar bekliyor. Neler söyleyeceksiniz?

Lig artık bitmiştir. Kötü bir niyetle söylemiyorum. Bundan sonra Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu’nda şampiyonluğu falan vermez. Trabzonspor zaten istediğini aldı. Trabzonspor’un yıllardır önemli bir başarısı yok. Trabzonspor bu kupayla moral buldu. Ben o gün Trabzon’daydım. Şehirde öyle büyük bir coşku yaşanmadı.

- Fenerbahçe’yi amatör branşlarda nasıl buluyorsunuz?

Fenerbahçe aslında amatör spor dallarında da Galatasaray’ı ezmeye başladı. Ama nedense kimse bunun farkında değil. Herkesin gözü futbol ile boyalı olduğu için. Ben her zaman s “Eğer futbol işlerine bu kadar burnunu sokmasa, fanatik amigo şovları yapmasa Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihinin en başarılı başkanlarından biri olur” derim. Aziz, maalesef kendi yaptığını kendi yıkıyor. Kendini dedikoduların ve çirkinliklerin içine sokuyor.