BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,10
ALTIN 2.500,50
HABER /  GÜNCEL

Kupa Beyi den Fenere gözdağı

Trabzonspor, hafta sonu için lider Fenerbahçe'ye ‘teslim olmam’ mesajı verdi!..

Abone ol

Trabzon şampiyonluğa oynar gibi, Denizli ise düşmemiş gibi mücadele etti. Bordo-mavililer Giray ve Murat Tosun ile kazanıp, hafta sonu için lidere ‘teslim olmam’ mesajı verdi

BİRİ kısa bir süre önce kupa kazanmış, diğeri de ligden düşmüş üstelik kadroları eksik iki takımın maçından kim ne bekler diye düşünenlere acayip bir tekzip maçı izledik. Trabzon sanki şampiyonluk kovalıyor gibi mücadele ediyor. Denizli, hani bir yabancı izlese “bu takım mı düştü” dedirtecek eforda, tempoda.. İlk yarı istatistiklerine bakıyoruz, neredeyse ilk 45 dakikada 5 kilometreden az hareket eden yok.. Başka bir deyişle Daum, son hafta gevşek bir Trabzon’la karşılaşacağı olasılığını da düşünüyorsa, bunu listesinden çıkarmalı.

HAFTANIN son maçında aslında en ilgi çekici şey belki de Trabzon’un ilk 11’inde yer alan Alanzinho ve Yattara’nın nasıl bir görüntü sergileyeceğiydi. 200 gün sonra forma bulan Yattara ve sakatlanarak ilk yarı sonunda çıkan Alanzinho, Şenol Hoca’nın kafasını gelecek sezon çok karıştıracak.. Umut’tan daha sıkı bir forvetle bu ikili aynı anda sahada, neler olur, düşünmesi bile heyecanlandırıcı..

HIZLI maçın pozisyonları da art arda geldi. 3. dakikada Colman’ın ara pasıyla buluşan Yattara aşırtmaya çalıştı ama olmadı. 6’da Colman’ın kornerine Giray kafayı yapıştırdı: 1-0. 22. dakikada Umut soldan çıkardı Yattara’nın şutuna Denizli defansı gol izni vermedi. 37’de bu kez Braga’dan topu alan Orhan çok şık bir vuruşla skoru eşitledi: 1-1.

44’TE Alanzinho, Umut’a al da at pası verdi ama o en kötüsünü yaptı, auta vurdu. İlk yarı 1-1 sona erdi.

AYNI tempoda başlayan 2. yarıda Trabzon 59’da golü buldu. Pas verecek gibi aranan Murat önü boşalınca mükemmel bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-1. 63’te Yattara’nın pasına Teo vurdu, Cenk çeldi. 78’de Teofilo’nun aşırtmak istediği topa Cenk yine izin vermedi.

90 dakikanın sonunda maçı izleyen F.Bahçe istatistikçisi muhtemelen Christoph Daum’un canını sıkacağı için düşünceli olmalıydı.