BIST 11.072
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.501,17
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Çatlı ın sağ kolu aranıyor

Bir tırda ele geçirilen eroinin ucu Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın sağ kolu Ersin Zorluer'e uzandı.

Abone ol

İstanbul’da bir TIR’da ele geçirilen 231 kilo eroinin ucu, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın sağ kolu Ersin Zorluer’e uzandı. Savcılık, Zorluer ile bağlantılı olan döviz bürosundaki 2 milyon dolara el koydurdu.

Mersin’den yola çıkan ve İstanbul’da hafta sonu yapılan helikopterli operasyonda yolu kesilen bir TIR’da ele geçirilen 231 kilo eroin ile ilgili gözaltına alınan zanlılar, dün adliyeye sevk edilirken operasyonla ilgili şok ayrıntılar ortaya çıktı. 231 kilo eroinin ucu; Susurluk soruşturmasında uyuşturucu ve kara para aklama olaylarında adı geçen Ersin Zorluer’e uzandı. Uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen Zorluer’in yurtdışında olduğu belirlenirken, savcılık zehir tacirleriyle bağlantılı olduğu öne sürülen bir döviz bürosundaki 2 milyon dolara el koydurdu. Döviz bürosu sahiplerinin banka hesap hareketlerinde Zorluer’le irtibatta oldukları tespit edildi.

EV TELEFONU MİT’E KAYITLI

Ersin Zorluer daha önce, uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım, Susurluk’un kilit isimlerinden Abdullah Çatlı’nın sağ kolu olarak biliniyor. Ayrıca Ersin Zorluer’in kullandığı ev telefonu MİT lojmanlarına ait çıkmış ve Yeşil’in Ankara’da 1994-97 döneminde kullandığı 323.... numaralı ev telefonundan aradığı belirlenmişti. Aynı dönemde Çatlı ile MİT tarafından eleman olarak kullanıldığı da öne sürülmüştü. Derin çetenin İstanbul’daki bazı döviz bürolarıyla bağlantısı gündeme gelmişti.

Eroin yüklü TIR’a havadan operasyon

Polis cuma günü yüklü miktarda uyuşturucu taşıdığı iddia edilen bir TIR’ı, Mersin’den itibaren yakın takibe almış, İstanbul’da havadan helikopterle takip etmişti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında durdurulan TIR’da 231 kilo eroin ele geçirilmişti.