BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Masaj pabucu mu yürüyen bomba mı?

Şüpheli, Pakistan'ın en önemli kenti Karaçi'deki havaalanında şüpheli bir düzenekle yakalandı.

Abone ol

ABD'nin New York kentini havaya uçurmasına ramak kalan Faysal Şehzad’dan bir hafta sonra bir başka Pakistanlı bu kez Pakistan'ın en önemli kenti Karaçi’deki havaalanında şüpheli bir düzenekle yakalandı.

Adı Feyz Muhammed olarak açıklanan şüpheli içinde 4 pil, bir elektrik devresi ve kenarında açma-kapama düğmesi olan bir düzeneğe sahip ayakkabısıyla kontrolden geçerken tarayıcının alarm vermesine neden oldu.

Polis, Feyz Muhammed’i derhal tutuklayarak sorguya aldı. Şüpheli sorguda verdiği ifadede, ayakkabısındaki düzeneğin terör amaçlı değil sadece yoğun iş temposundan dolayı ayaklarına masaj yapacak titreşimi oluşturmaya yönelik olduğunu söyledi. Ancak Karaçi polisi düzeneğin uçağı kolaylıkla havaya uçurabilecek bir şekilde kullanılabileceği iddiasında. Ayakkabı gerekli analizin yapılması için uzmanlara gönderildi.

Taliban’ın eyaletinden

30 yaşında ve mesleği mühendislik olarak açıklanan Feyz Muhammed polise verdiği ifadede Taliban’ın güçlü olduğu Hayber Pahtunha eyletinden geldiğini ve kendisine bir iş kurmak üzere daha önce çalıştığı Maskat’a gittiğini anlattı. Daha önce Richard Reid adlı bir İngiliz 2001 aralık ayında ayakkabılarında saklı patlayıcılarla bir transatlantik jeti havaya uçurmak istemişti.

Pakistan polisine korkulu anlar yaşatan ayakkabı

Pakistan’ın Karaçi havalanında bir adamın ayakkabısında bulunan açma kapama düğmesi, 4 pil ve elektrik devresi büyük panik yarattı. Düzeneğin bir bombanın ateşleyicisi olabileceği iddia edildi. Şüpheli ise düzeneğin ayak masajı için olduğunu söyledi.