BIST 10.400
DOLAR 32,17
EURO 34,93
ALTIN 2.409,28
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe 3-0 yenildi, tur atladı

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda üst tura çıkmayı önceden garantileyen Fenerbahçe kendi sahasında Borussia Mönchengladbach'a 3-0 yenildi.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda üst tura çıkmayı önceden garantileyen Fenerbahçe kendi sahasında Borussia Mönchengladbach'a 3-0 yenildi.

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda formalite olarak çıktığı gruptaki son maçında, bu sezon Avrupa'da ilk kez kaybetti.

Borussia Mönchengladbach'ın golleri 23. dakikada Tolga Ciğerci, 28. dakikada penaltıdan Hanke ve 79. dakikada Jong'dan geldi.

Yenilgiye rağmen 13 puanla grup birincisi olarak üst tura çıkan Fenerbahçe'nin buradaki rakibi 20 Aralık'ta yapılacak kurayla belli olacak.

Fenerbahçe maçtan galip ayrılsaydı, ilk kez bir Türk takımı grup aşamasında 16 puan toplayacaktı.

Grupta 8 Kasım 2012 tarihinde AEL Limassol'u 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman döneminde Avrupa'da ilk iç saha galibiyetini aldı.

Fenerbahçe, B.Mönchengladbach'ı mağlup edip ilk kez bir Alman takımını taraftarı önünde yenmeyi hedefliyordu.

Sarı-lacivertliler, Alman ekipleriyle Avrupa kupalarında İstanbul'da yaptığı 5 maçta da galip gelememişti.

Fenerbahçe, bu karşılaşmadan önce İstanbul'da Alman takımlarıyla yaptığı 5 maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, Avrupa arenasında Alman takımlarına karşı oynadığı maçlarda ilk ve tek galibiyetini bu sezon deplasmanda oynadığı Borussia Mönchengladbach maçında aldı.

Alman temsilcileriyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası organizasyonlarında olmak üzere toplam 10 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe, 7 maçta yenildi, 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti.