BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  DÜNYA

Firavun protestoları Mısır'ı karıştırdı!

Mısır'da Mursi'ye yönelik protesto gösterileri için güvenlik güçleri yeni önlemler aldı.

Abone ol
Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin aldığı anayasal kararlara muhalefet eden gruplar ile Mursi destekçileri arasında çatışmalara sahne olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çevresindeki göstericiler bölgeden uzaklaştırıldı. 
 
Mısır Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliği tarafından göstericilere verilen ''Saat 15'e kadar bölgeden ayrılın'' ikazının dolmasının ardından güvenlik kuvvetleri, saray çevresinde bulunan az sayıdaki göstericiyi alandan uzaklaştırdı. 
 
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin çalışma ofisi ve makam olarak kullandığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan cadde ve sokaklarda da polis barikatlar kurdu. 
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na açılan cadde ve yollar, güvenlik kuvvetleri tarafından yaya ve araç trafiğine kapatılırken, polisin kurduğu barikatların dışında toplanan küçük bir grubun Mursi lehine gösterilere devam ettiği gözlendi. 
 
Mısır güvenlik kuvvetleri daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve çevresinde gösteri yapmanın yasaklandığını açıklamıştı.
 
Dünkü çatışmaların ardından saray çevresinden ayrılan muhalifler ise Abbasiye bölgesinde tekrar toplanmaya başladı. 
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, muhaliflerin tekrar saraya doğru yürüyüp yürümemekte kararsız oldukları bildirildi.
 
Bazı gruplar saray ve çevresinde gösteri yapmak isterken, bazı hareketlere bağlı göstericilerin ise Tahrir Meydanı'na dönerek gösterilere orada devam etmek istedikleri kaydedildi.