BIST 10.170
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.471,66
HABER /  SPOR

Fener ihalesi iptal

Kanarya ile Aslan, Fener burnundaki fenerin ihalesinde kozlarını paylaştı.

Abone ol

Ancak ihale zarflar açılmadan sürpriz bir şekilde iptal edildi ,

Yılmaz da katıldı

Fenerbahçe Burnu’nda yer alan tarihi fener için Fenerbahçe ile Galatasaray kapıştı. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde dün yapılan ihaleye Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz ile iki şirket daha katıldı. İhalede Fenerbahçe’yi Nihat Özbağı, Serkan Acar ve İmadettin Tezcaner temsil ederken, Galatasaray adına Şükrü Ergün ve Cengiz Özyalçın hazır bulundu.

Zarflar açılmadan

İhale başlangıç fiyatı 300 bin YTL olarak belirlenirken, katılım için gereken yüzde 10’luk ilk ödemenin fenere talip olan herkes tarafından yatırıldığı öğrenildi. Ancak son dakikada teklif zarfları bile açılmadan fener ihalesi iptal edildi. Sarı-Lacivertliler’in bu şok gelişmeye ateş püskürdüğü ve “Katılım şartlarını yerine getirdik. Evraklarımız tamam. İhalenin yapılmasını istiyoruz. Yoksa paramızı iade edin'' restini çektiği öğrenildi.

Durumu belirsiz

Fenerbahçe burnunda iki ezeli rakibin tesisleri yan yana yer alıyor. Eğer Galatasaray feneri alırsa hem tüm semte ismini veren tarihi bir simgeye sahip olacak hem de burundaki tesislerini büyütecek. Fenerbahçe alırsa Galatasaray, Faruk Ilgaz ile fener arasında sıkışacak. Bu yüzden iki ezeli rakip de feneri kaptırmamakta kararlı. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan bu rekabet nedeniyle fenerin Sahil Koruma’ya verilmesi gündemde.