BIST 10.200
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.469,53
HABER /  GÜNCEL

Hacker iş üstünde yakalandı

Kontör hırsızlığı yapan kaynakçı hacker İstanbul'daki polisle chat yaparken Yozgat'ta yakalandı.

Abone ol

Hacker'a 'chat'te eller yukarı!
İnternette şifresini ele geçirdiği e-mail adreslerini kullanarak kontör hırsızlığı yapan kaynakçı hacker, İstanbul'daki polisle chat yaparken Yozgat'ta yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçları Büro Amirliği'ne gelen F. B. internetteki e-mail adresinin ele geçirilerek dolandırıcılık olayında kullanıldığını bildirmesi üzerine polis tarafından soruşturma açıldı.

MAİLLE KONTÖR TUZAĞI

F. B'nin kurbanlarının e-mail şifrelerini kandırma mailleriyle ele geçiren zanlının, daha sonra bu sitede bulduğu diğer adreslere 250 kontör istediğini söyleyen mailler attığı belirlendi. Arkadaşlarının e-mail adreslerinin başkası tarafından ele geçirildiğini bilmeyen kurbanların ise zorda olduklarını sandıkları arkadaşlarına kontör kartlarının şifrelerini gönderdikleri ortaya çıktı.

ÜNLÜLER DE LİSTESİNDE

Hacker'ın aralarında işadamlarının da bulunduğu bir çok kurbanının e-mail adresini geri vermek için kontör karşılığı pazarlık yaptığı belirlendi. Hacker'ın bazı kadın kurbanlarına da chat yaparken ele geçirdiği resimlerini geri vermek için kontör şantajı yaptığı öğrenildi.

İstanbul-Yozgat hattında 4 saat chat zokası

Polis tarafından internet ortamında başlatılan operasyonda hacker'ın Yozgat'ta bulunduğu belirlendi. Operasyonda kendisini kadın olarak tanıtan bir polisle yaklaşık 4 saat boyunca aralıksız chat yapan zanlının internete girdiği belirlenen kafeye yapılan baskında hacker F.B. gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilerek sorgulanan hacker F.B'nin asıl mesleğinin kaynakçılık olduğu ortaya çıktı. F.B tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Salih Aydın
Kaynak: www.yenisafak.com.tr