BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Felaketler 70 milyar dolar aldı

İsviçreli sigorta şirketi Swiss Re, dünyada geçen yıl doğal felaketlerin 70 milyar dolardan fazla hasara yol açtığını açıkladı.

Abone ol

Dünyanın en büyük reasürans (sigorta şirketlerini sigortalayan) şirketi olan Swiss Re'nin bugün sonuçlarını yayımladığı araştırmaya göre, felaketler geçen yıl 20 bin kişinin ölümüne yol açtı.

"Sigma" adı verilen araştırmada, sigorta şirketlerinin meydana gelen hasar için geçen yıl 28 milyar dolar ödemek zorunda kaldığı belirtildi.

GEÇEN YIL AVRUPA BİLANÇOSU 23 MİLYAR DOLAR

Araştırmaya göre, geçen yıl dünyada 142 doğal felaket meydana geldi ve Avrupa'yı alışılmadık şekilde vuran doğal felaketlerin bilançosu 23 milyar dolar oldu. "Kyrill" kasırgası Almanya, İngiltere, Belçika ve Hollanda'da 6,1 milyar dolar hasara neden olurken, İngiltere'de sağanak yağışlar ve seller de 4,8 milyar dolar hasara yol açtı.

ABD'de nisan ayındaki fırtınalar 1,6 milyar dolarlık hasar verdi, ekim ayında California'daki orman yangınlarında 1 milyar dolar maddi hasar meydana geldi.

EN ÇOK DOĞAL FELAKET UZAKDOĞU'DA

Araştırmada, özellikle Bangladeş, Hindistan, Çin ve Pakistan'da doğal felaketlerin büyük maddi hasara yol açtığı belirtildi.

Doğal felaketler dışında geçen yıl patlama, yangın, uçak kazası gibi 193 felaket meydana geldiği kaydedilen araştırmada, geçen yıl 6 bin 900 kişinin öldüğü bu tür felaketlerin de 4 milyar dolardan fazla hasara yol açtığı ifade edildi.

EN ÇOK CAN KAYBI DENİZ KAZALARINDA

Swiss Re'nin araştırmasında, bu tür felaketlerde en çok can kaybına, deniz kazalarının, bombardımanların ve sosyal olayların neden olduğu kaydedildi.

Araştırmada, gelecek yıllarda başta seller olmak üzere felaketlerin artmasından endişe edildiği belirtildi.