BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.389,46
HABER /  SEÇİM

Fehmi Koru bombası! AK Parti'den HDP'ye Demirtaş ricası!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti'de yapılan ince hesapları masaya yatıran Fehmi Koru çarpıcı iddialarda bulundu. Hükümet HDP'den Demirtaş dışında bir aday göstermesini isteyebilir mi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi oy hesapları ve ittifak senaryoları giderek hız kazanıyor. Star si yazarı Fehmi Koru, AK Parti'nin Başbakan Erdoğan'ın Köşk yolculuğunu sağlama almak için HDP ile görüşüp Selahattin Demirtaş'ın aday gösterilmemesini isteyebileceğini yazdı.

AK Parti tabanında Erdoğan sonrası için oluşan endişelerin Abdullah Gül ismi ile giderilebileceğini savunan Fehmi Koru, Başbakan'ın "ters köşe" ifadesini ise Köşk adayı değil yeni Başbakan için kullanmış olabileceğini yazdı. Koru, "Demirtaş’tan başka birini aday göstermesi için HDP ile görüşmeyi düşünebilir Ak Parti..." diyerek günün en ilginç kulislerinden birini paylaştı.

İşte Koru'nun yazısındaki ilgili bölüm:

AK PARTİ'DEN HDP'YE DEMİRTAŞ TALEBİ!

İktidar partisinin aday lehindeki kamuoyu yoklamalarına rağmen ihtimal hesapları yaptığı, kampanya öncesi hazırlıklarından anlaşılıyor: İlk kez oy kullanacak yurtışı seçmenler önemseniyor... İkinci tura kalınacak olursa, ilk turda HDP adayını tercih edecek seçmenlerin oyunu Ak Parti’ye yöneltmesi için ‘çözüm süreci’ni yasal çerçeveye kavuşturma girişimi başlatıldı...

Selahattin Demirtaş’tan başka birini aday göstermesi için HDP ile görüşmeyi düşünebilir Ak Parti...

AK PARTİ TABANI ERDOĞAN SONRASINA GÜL İLE İKNA EDİLEBİLİR

Bir başka tahkimat da, kendi seçmen tabanını, Tayyip Erdoğan sonrası dönemde partinin yine başarıdan başarıya koşacağına ikna etme yolunda yapılabilir... Adayın açıklandığı gün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının bu kapsamda anılmasını bekleyebiliriz...

"TERS KÖŞE" İFADESİ KÖŞK ADAYI DEĞİL BAŞBAKANLIK İÇİN Mİ?

Her türlü gösterge Ak Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Tayyip Erdoğan olacağına işaret ettiği halde, onun ısrarla ve sıkça ‘ters köşeye yatırma’ alegorisine başvurması, aslında partinin başına getirilecek kişi konusunda bir yanıltmacayla ilgili olmasın?

Kamuoyu yoklamalarının yolun başında çizdiği tablo bugünün seçmen eğilimini yansıtıyor bunu unutmayalım; esas olan, önümüzdeki altı hafta içerisinde belirecek seçmen kanaatleridir.