BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Federasyonun listesinde kimler var?

TFF Başkan Vekili Arıboğan, Milli Takım için en iyisine çalıştıklarını söyledi. Arıboğan'ın Vural'a bir de mesajı var.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfü Arıboğan, Milli Takım teknik direktörlüğüyle ilgili merak edilen soruları cevapladı. Arıboğan, ismi geçen tüm teknik adamların yabancı olduğunu söylerken medyanın işlerini zorlaştırdığını söyledi. İşte merak edilen o sorulara verilen cevaplar; 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfü Arıboğan, Habertürk'ün sorularını cevapladı. Arıboğan yayın ihalesindeki rakamın ödenebilirliği konusunda endişeleri olmadığını belirterek, “Rakamın iyi olması kimsede bir stres yaratmasın” dedi.

İşte Arıboğan’ın açıklamaları:

’TEREDDÜTÜMÜZ YOK’

Yayın ihalesinde rakamsal olarak gelinen noktada Türk futbolunun ileriye dönük büyük değer kazanması gerekiyor. Rakamın ödenebilirliği konusunda bir kuşkunuz var mı? Türk futbolunun önümüzdeki 4 yılda bu gelirle, nerelere gelmesini umut ediyorsunuz?
- İhaleyle çok iyi bir noktaya gelindiğini düşünüyorum. Bugünkü şartlarda olabilecek en iyi rakam bu. Hem dünyadaki ekonomik krizi ve durgunluğu düşünmek gerekir. Hem de genel olarak aslında bu konuda bütün yayıncıların tam rekabet oluşturmadığını düşünürsek bugünkü şartlarda oluşabilecek en iyi rakam oluştu bence. Bu 2 yayıncıyla yapılan bir yarıştı, 3. yayıncı olsaydı rakam daha da yukarı çıkabilirdi. Ücretin ödenebilirliğiyle ilgili bir tereddütümüz yok çünkü ihaleye giren 2 kuruluş da gücünü ispat etmiş, başarılı, hesabını kitabını yapabilecek şirketler. Bu nedenle tereddütümüz yok. Ayrıca her geçen gün futbolda yeni değeler kazanılıyor. Rakamın iyi olması kimsede bir stres yaratmasın. Bir ürünün değeri ne kadarsa ederi de odur. Bu geçtiğimiz 4 ya da 6 senede oluşan değerle oluşmuş nihai rakamdır. Önümüzdeki 4 senede oluşacak değerle meydana çıkacak yeni değer, 4 sene sonra ortaya çıkacaktır.

‘İHALE AYRI, TEKNİK DİREKTÖR AYRI’

Fatih Terim’in istifasıyla başlayan süreçte bugüne kadar gelinen nokta arasında yeni teknik direktörün ismini belirlemek adına ihaleye mi beklediniz? O günden bugüne kadar geçen zamanı kaybedilmiş bir zaman olarak mı değerlendirmek lazım, yoksa ince elenip sık dokunan bir süreç midir?


- Hayır böyle bir şey yok. İhale ayrı bir konu, teknik direktörü belirlemek ayrı bir konu. Mükemmeli gerçekleştirmek için değerlendirilmiş bir zaman olarak açıklayabiliriz, kaybedilmiş bir zaman değildir o. Sonuç olarak Türk futbolu için mükemmeli gerçekleştirmek için değerlendirilen bir zamandır.

‘MEDYA İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR’

Medyada gündeme gelen isimler var. Ve bunların başında Trapattoni geliyor. Geçtiğimiz hafta ise federasyon olarak bunu yalanladınız. Trapattoni gündeminizde yok mu, yoksa var da netleşmediği için “yok” diyorsunuz?

Trapattoni adaylardan bir tanesi. Birçok değerli teknik direktörün ismi medyamızda yer alıyor. Açıkçası söylemek gerekir ki hangisinin Türk Milli Takımı’nın antrenörünün kim ola konusunda medyamızın yarattığı telaş bizim işimizi zorlaştırıyor. Çünkü bu değerli teknik direktörlerin çeşitli anlaşmaları var, bağlantıları var ve bir değerleri var. Yani bu insanlar bizim bu anladığımız anlamda bu tarz heyecanla iş yapacak insanlar değiller. O da bizim futbolumuzda bir aşama oluyor. Yani bizim futbolumuzda her iş futbolun büyüklüğüne uymayacak heyecanlarla, telaşlarla yapılıyor. Teknik direktörün belirlenmesinde de bence yeni bir dönem yaşıyoruz. Telaşlı ve futbolun gücüne, ağırlığına uymayacak bir heyecan içerisinde değiliz. Sakin ve bilinçli bir şekilde, mükemmel bir sonuç almak için süreci yönetiyoruz.

‘ADAYLARIN HEPSİ YABANCI’

Tüm adaylar yabancı mı? Kriteri ‘yerli mi yabancı mı’ diye belirlediniz yoksa ‘Türk Milli Takımı’na faydalı olacak isimler bunlardır’ dediğiniz zaman mı yabancıya yöneldiniz?

Başından itibaren adaylarımızın hepsi yabancıydı. Bu konudaki ilk açıklamayı sayın Mahmut Özgener yapmıştı ve yabancı olacağını söylemişti. Bu konuda spekülasyona yol açacak cevap vermek istemiyorum. Türkiye’de de çok değerli antrenörlerimiz var. Ama Milli Takım gibi Türkiye’nin, ülkemizin en hassas olduğu konuda, zor durumda kalacakları bir ortamı yaratmak istemiyoruz. O nedenle, bu dönemde onlarda da vizyon oluşturacak şekilde başarılı bir yabancı teknik adamla çalışmak istiyoruz.

‘VURAL’IN HASSASİYETİ BİZİ MUTLU EDİYOR’

Yılmaz Vural’ın milli takımla ilgili açıklamaları gündeme geliyor. Ve en son kendisi ‘Ölene kadar milli takıma talibim’ dedi. Vural’ı gündeminize hiç aldınız mı? Aranızda bile olsa hiç konusu geçti mi?
Kişisel olarak Sayın Yılmaz Vural’ın Milli Takım’la ilgili hassasiyeti, duygusallığı, ilgisi, bizi mutlu ediyor. Zaten Türk vatandaşı olarak Milli Takım’la ilgili hepimizin ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Hepimiz bu takımla ilgili güzel şeyler hissediyoruz. Sayın Yılmaz Vural da bu görevle ilgili güzel şeyler hissediyor. Bizi memnun ediyor, bir Türk olarak.