BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.418,74
HABER /  GÜNCEL

2 gün önce kayboldu ceseti bulundu

Bursa'da cumartesi günü kaybolan 2 yaşındaki kız çocuğunun cesedi bulundu.

Abone ol

Orhaniye köyünde yaşayan Çakaloğlu ailesinin iki çocuğundan bir olan 2 yaşındaki Ebru, cumartesi saat 13.00 sıralarında evinin önünde oynarken kayboldu.

Çevrede yapılan aramalara rağmen çocuk bulunamayınca anne Pakize Çakaloğlu, jandarmaya haber verdi. Jandarmanın ve arama kurturma ekipleri bölgeyi karış karış aradı.

2 gün sonunda çocuğun cesedi köyün 6 kilometre uzağında, su depolarının yanındaki boş arazide buldu.

Ebru'nun bulunması için oluşturulan kriz masasını yöneten Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, "Üzücü bir şekilde bulduk. Buraya nasıl geldi veya getirildi mi, ilk etapta bir şey söylemek mümkün değil. Bundan sonrasını adli soruşturma belirleyecek" dedi.

Ebru'nun cesedini bulan arama kurtarma görevlileri, küçük kızın terliğinin birinin cesetten 10 metre uzakta olduğunu, elbiselerinin bozulmamış, yüzünün de kırmızı olduğunu ifade etti.

Kaymakam ve yetkililer, cesedin bulunduğu noktaya çamur nedeniyle araçlarla ulaşamadı. 1 kilometre kadar yürümek zorunda kalan ekipler çamur içinde kalırken, bulunan cesette çamur olmaması ve giysilerinin temiz olması cinayet şüphesini artırdı.

Ancak, Ebru'nun ölümüne ilişkin ilk bilgiler donarak öldüğü yönünde.

Olay yerindeki incelemenin ardından Ebru'nun cesedinin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacağı belirtildi.
Olayı çok yönlü soruşturduklarını belirten Karacabey Kaymakamı olayla ilgili gözaltıların olabileceğini söyledi.

Baba ve dedenin ifadesi alınacak

Bu arada, eşinden ayrı yaşayan çocuğun babası Güven Çakaloğlu ve dedesi Dursun Diken ile olay günü bölgede avlanan 2 kişi, ifadelerinin alınması için İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Televizyon programına katılmak üzere İstanbul'a giden anne Pakize Çakaloğlu ile anneanne Şerife Diken'in de Bursa'ya dönüşlerinde ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Öte yandan, küçük kızın cesedinde darp ve yara izine rastlanmadığı, anne Pakize Çakaloğlu hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma açılacağı bildirildi.