BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.424,23
HABER /  SPOR

Federasyon başkanı köpürdü

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, serbest stildeki güreşçileri topa tuttu!

Abone ol

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Serbest Güreş Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nı madalyasız tamamlamasıyla ilgili olarak, "Böyle ruhsuz bir takım olmaz. Teknik heyette ve sporcu kadrosunda geniş çaplı revizyona gideceğiz" dedi.

Türkiye'nin serbest stilde, yıldızlarda ve gençlerde büyük başarılar elde ettiğini hatırlatan Recai Ustaoğlu, "Çin'e gelirken büyük ölçüde Avrupa şampiyonu kadromuzla mücadele etmeyi ve tecrübeli sporcularımızı en iyi şekilde buraya hazırlamayı düşündük. Kamp süresince hiç bir isteklerini geri çevirmedik. Her türlü desteği sağladık fakat burada başarılı olamadık. Bana göre bunun en büyük nedeni sporcularımızın gerekli ruha sahip olmaması, antrenörlerin de sporcuları motive edememesiydi. Böyle bir ruhsuz takım olmaz. Önümüzdeki yıldan itibaren Pekin Olimpiyat Oyunları'na yönelik bir kadro oluşturmaya başlayacağız. Öncelikle teknik heyette ve sporcu kadrosunda geniş çaplı revizyona gideceğiz" diye konuştu.

"GREKOROMEN TAKIMININ KAPTANI HAMZA YERLİKAYA'DIR"

Reca Ustaoğlu, Grekoromen Milli Takımı'nda sporcuların kendi aralarında anlaşarak takım kaptanlığına Nazmi Avluca'yı getirmek istedikleri iddialarıyla ilgili olarak, "Böyle bir karar aldıklarını duymadım. Zaten böyle bir lükse de sahip değiller. Kaptanın kim olacağına teknik heyet karar verir. Şu anda takımımızın kaptanı Hamza Yerlikaya'dır." şeklinde konuştu.