BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
HABER /  GÜNCEL

FBI, Türklere tuzak kuruyor

FBI, ABD'deki Türklere tuzak kurmaya başladı hem de terörist sıfatıyla. İşte bir Türk'ün yaşadığı akıl almaz FBI baskısı.

Abone ol

25 yaşındaki Serdar Tatar atış talimi görüntüleri nedeniyle FBI tarafından takibe alındı. Mısırlı bir FBI muhbiri askeri üsse saldırmayı önerdi. Tatar, muhbiri bile 'terörist olabilir' diye ihbar etti ama hâkim ve savcıya rağmen jüri ‘suçlu’ dedi

ABD Noel tatiline girmeden önce New Jersey eyaletinde sonuçlanan Fort Dix askeri üssüne saldırı davası, bir Türk ailenin hiç bilinmeyen dramını gözler önüne serdi.  Davada üç Arnavut ve bir Ürdün asıllı göçmenle birlikte "komplo kurmak" (askeri üsse saldırı hazırlığı) suçlamasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Serdar Tatar, ailesinin ve yargı sürecinde avukatının ifadesine göre, Mısırlı bir FBI muhbirinin kurduğu tuzağı ortaya çıkarmak için polise gidip bilgi verdikten sonra "suç ortağı" olarak yargılandı ve jüri tarafından suçlu bulundu.

MISIRLI MUHBİR TUZAK KURDU

Serdar Tatar, bütün bu tartışmaların dışında, az da olsa arkadaşlarıyla görüşerek, otomobiller ve babasının restaurantı arasında hayatını sürdürürken, sonradan FBI muhbiri olduğu ortaya çıkan otomobil tamircisi Mısır asıllı kaçak göçmen Mahmud Omar'la tanıştı. Omar'ın "Bu Amerikalılara bana yaptıklarını ödeteceğim" sözlerinden şüphelenen, her buluşmada konuyu Usame bin Ladin ve cihada getirmesinden kuşkulanan Serdar, Philadelphia polisine birkaç kez ihbarda bulundu.

Omar'ın "Bana Fort Dix askeri üssünün haritasını bul" baskıları üzerine FBI'ya haber veren ama ihbarı dikkate alınmayan Tatar, polisi her adımından haberdar etmeye başladı.

İŞTE FBI TUZAĞI

 FBI, 2007'ye gelindiğinde, 14 aydır takip ettiği "terör şüphelilerinin" suç işlemediğini görünce Mısırlı muhbir Mahmud Omar ve Arnavut muhbir Besnik Bakali'yi devreye sokarak bir tuzak planı hazırladı. Gizli ses kayıtlarında sürekli olarak cihad ve Fort Dix'e saldırıdan bahseden iki muhbir hiçbir saldırı niyeti olmayan dört genci "komplocu" yaptı.

Arnavut Duka kardeşlerin tabanca için yaptığı resmi başvuryu öğrenen FBI, eve dört adet M-16 makineli tüfeği ve üç kalaşnikof gönderilmesini sağladı ve aynı anda eve baskın yaparak terör hazırlığı yapıldığına dair delil elde etmiş oldu. Bu tuzakla FBI, beş Müslüman göçmene bir anda "terörist" damgası yapıştırdı.