BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Rojin’den sabah programı

Rojin bu akşam Kürtçe yayına başlayacak olan TRT 6'da sabah programı sunacağını söyledi.

Abone ol Sanatçı Rojin, bu akşam Kürtçe yayına başlayacak olan TRT 6'da sabah programı sunacağını söyledi ve ‘Kanalın barış ve huzur için atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum' dedi

TRT'nin Kürtçe yayın yapacak kanalı TRT 6, bu akşam saat 19.00'da yayına başlıyor. Kanalda sabah programı sunacağını açıklayan sanatçı Rojin, "TRT 6'da benim ve Nilüfer Akbal dışında edebiyat dünyasından isimler program yapacak. Kanalın barış ve huzur ortamı için atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Yıllardır devam eden yanlış bir politika vardı. İnkârın inkârı gibiydi yaşananlar" dedi.
TRT 6 için deneme çekimleri yaptıklarını belirten Rojin şöyle devam etti:

‘Teklife önce sıcak bakmadım’
"TRT 6 kendi starlarını yaratacak. Çekimlerde çok iyi ozanlarla karşılaştık. Ben kanalın çok iyi olacağına inanıyorum. Çok iyi olmasını temenni ediyorum. Kenan İmirzalıoğlu gibi tanınmış oyuncularımızın oynadığı dizilerin Arap kanalında dublajını izlemiştim ama şimdi onların Kürtçe dublajlarını da izleyeceğiz. Bu çok iyi... Ayrıca o kanala has dizilerin ve yarışmaların da yapılması gerek."

Yapacağı sabah programının kadınlara yönelik olacağını belirten Rojin, "Teklif ilk başta sıcak gelmedi. Ancak daha sonra kendi dilimde şarkı söyleyecek olmak, program sunuyor olmak cazip geldi ve teklifi kabul ettim" dedi.
Rojin programıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Programda töre cinayetleri, kız çocuklarının okutulması, kadınların şiddet görmesi gibi birçok sosyal konuya değineceğiz. Onun yanı sıra yemek, makyaj, güzellik gibi konular da olacak. Kendi dallarında uzmanlaşmış Kürt asıllı doktorlar ve avukatlar da konularla ilgili izleyicilere bilgi verecek. Okuma yazma konusu özellikle çok üzerinde durduğumuz bir konu.
Bu konuda özel girişimlerimiz olacak. Kız çocuklarının okutulması adına elimizden geleni yapacağız. Ayrıca sanatçı arkadaşlarımız da olacak. Öncelikle Kürtçe söyleyenleri ağırlayacağız. Tabii Türk halkının sevdiği Türkçe şarkılar seslendiren isimleri de ağırlayacağız."

‘Seda Sayan'ı severim’
Rojin, "TRT 6'nın Seda Sayan'ı" yakıştırmasıyla ilgili ise "Seda Hanım'ı çok severim. İletişimimin en iyi olduğu insanlardan birisi. Çok samimi ve Türkiye'de yıllardır sabah programı yapan, herkesin güvenini kazanmış çok başarılı bir isim. Ama ben Rojin olarak farklı bir formatta yer alacağım" diye konuştu.