BIST 9.973
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA

Baykalı zıplatan o anket

Baykal'ın masasında çok önemli bir anket duruyor. Bu anket CHP'yi uçururken AK Parti'yi yerin dibine soktu. İşte o anket;

Abone ol

Resmi olarak açıklamasa bile İzmir’de yarışa mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile girecek olan CHP lideri Baykal’ın bu kararı almasında, masasındaki anketin etkili olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde parti dışından Baykal’ın güvendiği birileri tarafından kendisine ulaştırılan ankete göre CHP İzmir’de AKP’yi ikiye katlamış durumda. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yapılan ankete göre CHP yüzde 46.7 oy oranına sahip gözüküyor. AKP’nin oy oranı ise yüzde 23.2 oranında.

İBRE KOCAOĞLU'NU GÖSTERİYOR

Aziz Kocaoğlu’nun aday gösterilmesi durumunda CHP’ye oy vereceğini söyleyen diğer partilere mensup seçmenlerin yüksekliği de dikkatlerden kaçmadı. Ankete göre genel seçimlerde DTP’ye oy veren seçmenin yüzde 50’si, MHP’ye oy veren seçmenin yüzde 47’si, AKP’ye oy veren seçmenin yüzde 20’si, DP’ye oy veren seçmenin ise yüzde 65’i Kocaoğlu’na oy vereceğini belirtiyor. Ankette CHP’nin Konak, Bornova, Çiğli, Karşıyaka gibi metropol ilçelerde de açık ara önde çıktığı görülüyor.