BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

F.Bahçe’den ırkçılık açıklaması

Fenerbahçe yönetiminin düzenlediği basın toplantısında, derbi maç öncesi bir taraftar tarafından muz gösterilmesi sırasında, Galatasaray tak...

Abone ol

Fenerbahçe yönetiminin düzenlediği basın toplantısında, derbi maç öncesi bir taraftar tarafından muz gösterilmesi sırasında, Galatasaray takımından sadece kalecilerin sahada bulunduğu, dolayısıyla olayın ırkçı bir eylem olmadığı ifade edildi. Durum, kamera kayıtlarıyla da desteklendi.
Toplantıda muzu gösteren taraftar da yer aldı. Söz konusu şahıs da tribünlere tahrik edici hareket yaptığı gerekçesiyle Muslera’ya tepki gösterdiği sırada muzun elinde olduğunu, ırkçılık kastı taşımadığını, o sırada Eboue ve Dorgba’nın sahada olmadığını belirtti.
Açıklama, fotoğrafı çeken muhabirce de onaylandı.
Fenerbahçe Yöneticisi Tolga Aytöre, “Acımız büyük olduğu için şimdiye kadar konuşmadık. Bugün de fazla konuşmayacağız. Ama özellikle Türk halkını ilgilendiren, geleneklerimize aykırı bir konu olduğu için ve Fenerbahçe üzerinden bazı tartışmalar yürütüldüğü için susmamız mümkün değil. Bugünkü basın toplantısı ırkçılık yapıldığı iddiaları ve Türkiye’yi içine düşürüldüğü bu durumdan kurtarmaktır. Bu olayın aktörleri olayın nasıl geçekleştiğini ve doğruları dikkatlerinize ve sabırlarınıza sunacağız” dedi.
Ömer Temelli ise, "Kulüpler arasında birbirine laf atmak artık bayat şeyler oldu. En ufak bir durumu çevirip rakibine zarar vermek adet haline geldi. G.Saraylı yöneticiler ’bizi kimse karşılamadı’ dedi. Bizzat ben, yanımdaki yönetici arkadaşım Yalçın Aker ile birlikte karşıladım. Şeref tribününde oturacakları yere kadar götürdüm. Sohbet ettik. Ama çıkışta ’bizi hiçbir yönetici karşılamadı’ beyanatlarında bulundular" diye konuştu.
(İHA)