BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O gümrük kapıları kapatılacak mı?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Reyhanlı’daki saldırıdan sonra gümrük kapılarının kapatılıp kapatılmayacağı iddialarına ilişkin, "Ş...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Reyhanlı’daki saldırıdan sonra gümrük kapılarının kapatılıp kapatılmayacağı iddialarına ilişkin, "Şu anda Suriye ile aramızda sadece yayaların giriş çıkış yaptığı kapı faaliyetine devam ediyor. Cilvegözü, Öncüpınar, Karkamış açık, Akçakale kapalı" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şeyh İzzettin Türbesi’nin açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yazıcı, bir gazetecinin, "Reyhanlı’daki saldırıdan sonra gümrük kapılarının kapatılması söz konusu mu ve güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda yeni bir gelişme var mı" sorusunu, "Biz her zaman tedbirliyiz ama olay olduktan sonra giriş çıkışları faillerin belirlenmesi amacıyla yasaklamıştık. Failler de belirlenince bir kısmı yakalanıp bir kısmının da kimliği tespit edilince gümrük işlemlerimiz normal akışı içerisinde güvenlik biraz daha artırılmak suretiyle devam ediyor. Şu anda Suriye ile aramızda sadece yayaların giriş çıkış yaptığı kapı faaliyetine devam ediyor. Cilvegözü, Öncüpınar, Karkamış açık, Akçakale kapalı. Geçenlerde bir polisimiz şehit olmuştu o nedenle Akçakale’yi kapattık" şeklinde cevapladı.
Başka bir gazetecinin, "Şu anda herhangi bir gümrük kapısının kapatılması söz konusu mu" sorusuna Yazıcı, "İlk günlerde Yayladağı’nı kapattık. Failler tespit edilince açtık" cevabını verdi.
Yazıcı, ’Reyhanlı’daki patlamada güvenlik zafiyeti olup olmadığı iddialarına’ ilişkin, "Sınır kapısında yok. Güvenlik zafiyeti sınır kapısıyla alakalı değil. Güvenlik zafiyeti tartışması yapılıyor, bu bizim Bakanlığımızla alakalı değil. Biz, sadece gümrük kapılarının kontrol ve denetiminden sorumluyuz. Onu da gerçekleştiriyoruz" dedi.
(İHA)