BIST 10.029
DOLAR 32,37
EURO 34,82
ALTIN 2.400,09
HABER /  SPOR

F.Bahçe Alexle zirvede

Sivas'ı yenen F.Bahçe yeniden lider oldu. Maça Alex damgasını vurdu.

Abone ol

Fenerbahçe, Sivas'ı yenip 2 gün sonra liderliği geri aldı. Süperstar Alex'in biri penaltıdan, biri de jenerik olabilecek golüyle maçı koparan sarı-lacivertliler, Tuncay'la farka gitti.

Fenerbahçe taraftarı tarzıyla İngiliz futbolseverlere benziyor. Sürekli olarak aynı tezahüratı yapmak yerine, pozisyonlara göre anlık tepki veren sarı-lacivertliler, dün 9. dakikada ateşlendi. Ümit'in rakibinin ayağından kaptığı topa hakem Bülent Demirlek 'faul' deyince, Saracoğlu Stadı ayaklandı. Ve 19 Ocak'taki Futbol Federasyonu seçimlerinden sonra Kadıköy'de yeniden 'hit' olan "Ulusoy istifa" şarkısı yüksek sesle söylenmeye başlandı. "Gol" diye bağrılan dakika ise 15'ti. Türkiye'nin en iyi sol kanatlarından birisi diye lanse edildiği günden beri performansında düşüş gözlenen Hayrettin'in elinin topla buluşması sonrası, çalınan penaltıda Alex, Petkoviç ile topu ayrı taraflara yolladı. Geçen sezon Trabzon formasıyla, aynı kalede Alex'in penaltısını kurtarmaya çalışan Avustralyalı kaleci

yine başarısızdı. Fenerbahçe, Sivas önünde zorlanmıyordu. Atakların rengi sarı-lacivertti. 40'ta ikinci gol gelince maç tamamen koptu. Orta sahanın biraz ilerisinden driplinge başlayan Alex, hızla ceza sahasına sokuldu. İmza isteyen hayranları nedeniyle İstiklal Caddesi'nde bile bu kadar rahat yürüyemeyecek olan Brezilyalı, jenerik sıkıntısı çeken televizyonculara hediye verdi: 2-0. 88'de Semih-Alex ikilisiyle başlayan atağı Tuncay Şanlı kale önünde tamamladı ve maçın skoru belli oldu: 3-0. Sonuçta üç puan Fenerbahçe'nin oldu. Sivas karşısında Galatasaray'ı zaman zaman küfürlü tezahüratlarla anan sarı-lacivertli seyirciler, dün akşam galip gelseler bile akıllarındaki tek şeyin ezeli rakipleriyle 22 Nisan'da yapacakları maç olduğunu gösterdi.