BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Bırakın herkes uçağa binsin

Erdoğan, "Her vatandaşımız hayatında en az hiç olmazsa bir kez uçağa binmeli" dedi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, ‘vatandaşların hayatında en az bir kez uçağa binme’ projeleriyle ilgili otobüs firmalarından şikâyetler geldiğini belirtti. Başbakan, "Bunlar beni üzdü, bırakın her vatandaş uçağa binsin" dedi.


Gaziantep Havaalanı Terminal Hizmet binasını hizmete açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Her vatandaşımız hayatında en az hiç olmazsa bir kez uçağa binmeli' dedik. Şimdi işte onu yakaladık'' diye konuştu. Bu konuda otobüs firmalarından şikâyetler geldiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''Biliyorsunuz şu anda otobüs firmalarından şikâyetler geliyor, üzülüyorum, niye şikayet ediyorsunuz? Bırakın halkımız otobüse de binsin, uçağa da binsin, bununla gurur duyalım, iftihar edelim. Biz kaliteyi artıralım. Eğer bizim insanımızın rekabet gücü artıyorsa, Türkiye gelişiyor demektir. Bunu böyle bilmemiz lazım. Ve tabii şimdi bunun bahtiyarlığı içindeyiz. Bunlar güzel gelişmeler.''

FİYATLAR ÇOK DÜŞTÜ

Yaptıkları düzenlemelerin ardından özel sektörün havayolu taşımacılığına girdiğini vurgulayan Erdoğan, ''Fiyatlar makul seviyelere düşmüştür. Öyle durumlar ortaya çıkıyor, görüyorsunuz, iyice rekabeti artırmak için rakamlar ciddi manada düşüyor. Daha iyi olacak, daha güzel olacak. Hizmette kaliteyi artıracak güzel günler yakın diye düşünüyorum'' dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bugün her vatandaşımız dilerse bir uçak bileti alarak istediği yere havayolu ile ulaşabilme imkânına kavuşmuştur.

3.5 MİLYON İNSAN İLK KEZ

Rakamlar da havayolunun daha önceki dönemlerle kıyaslandığında çok daha fazla tercih edilir noktaya geldiğini gösteriyor. Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 2 yıl içinde 10 milyon yolcunun havayolu taşımacılığını tercih ettiğini 3.5 milyon insanın ilk defa uçağa bindiğini ifade ederek, ''Bakın ne güzel, hamdolsun Allah'a'' diye konuştu. Erdoğan, konuşmasının ardından terminal binasını hizmete açtı.