BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Faturasız hatlara Blackberry

Bugüne kadar genellikle faturalı hatları kapsayan telefon kampanyasında yeni bir adım Vodafone Türkiye'den geldi.

Abone ol

Şirket, gençler için faturasız hatlara yönelik faturasız BlackBerry Kampanyası başlattı. BlackBerry İnternet Servisi'ni içeren kampanya, BlackBerry Messenger (BBM) ile mesajlaşma ve BlackBerry App World'de çeşitli mobil uygulamalara erişim sağlayacak.

Faturasız hatlı aboneler ayrıca ayda 9,90 liraya e-posta, sosyal paylaşım siteleri ve mobil internet erişimine sahip olacak. BlackBerry Curve 8520 akıllı telefonun 399 liraya sunulacağı kampanya mayıs ayına kadar sürecek. Vodafone Türkiye Ürün, Servis ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel, gençler arasında akıllı telefon alma eğilimi ve mobil internet kullanımının, diğer sınıflara kıyasla ortalamanın üzerinde olduğunu anlattı. Patel, Türkiye'de internete girenlerin yüzde 5'inin sosyal ağ bağlantısı bulunmazken, yüzde 47'sinin anlık mesajlaşmayı kullandığını, akıllı telefon satışlarında önemli oranda artış gözlendiğini söyledi.

Research In Motion (RIM) EMEA Kanal Pazarlama Direktörü Jamie K. Moran, 46 farklı pazarda birlikte çalışan BlackBerry ve Vodafone'un İngiltere, İspanya, Hindistan, İtalya, Malta'nın aralarında bulunduğu ülkelerde yürüttükleri bu türden kampanyanın satışları artırdığını, Türkiye'de de önümüzdeki dönemde "ciddi'' artış beklediklerini dile getirdi. Vodafone Türkiye Terminal Bölüm Başkanı Yücel Kubanç da Türkiye'de akıllı telefonların payının aralık ayında yüzde 23'ün üzerine çıktığını, cironun yarısını akıllı telefonlara harcanan paranın oluşturduğunu kaydetti. Vodafone'un Cep Özgür Tarifesi'ne abone olan müşterilerin yanı sıra tüm faturasız hat sahipleri kampanyadan yararlanabilecek. Kubanç, hedeflerine ilişkin olarak da "6 haneli rakamları hedefliyoruz.'' dedi.