BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fatma Girik'ten ODTÜ çıkışı!

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu ODTÜ'deki ağaçların kesilmesine bu sözlerle tepki gösterdi

Abone ol

Türk Sineması'nın ünlü isimlerinden Fatma Girik ve Cüneyt Arkın Bolu'da düzenlenen Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ne katıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı da makamında ziyaret eden arkın ve Girik ardından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşide 48 yıl önce çekilen Cüneyt Arkın ve Fatma Girik'in başrollerini oynadığı Köroğlu adlı filmden de görüntüler izlendi.

CÜNEYT ARKIN'DAN GENÇLERE NASİHAT

Halkını tanımayan bir sanatçıdan bir halt olmayacağını belirten Cüneyt Arkın şunları söyledi:

"Köroğlu dünyanın en büyük destanıdır. Bu film 48 yıl önce çekildi. Ama şimdiki gençler Amerika'ya batıya özeniyor. Amerikalı olmak istiyor. Saç kesimleri, saçlarını dikmeleri, üzerlerine giydikleri kıyafetlerle, saçlarına sürdükleri biryantinlerle onlara özeniyorlar. Özendiğiniz bu insanlar kızılderilileri öldürdüler. O özendiklerinizden İngiltere'nin üzerinde güneş doğmuyor. Biz üç kıta ve beş denize hükmetmiş bir milletiz. Gençler bunu bilsinler Amerika'ya özenmesinler. Türk milleti çok büyük bir millettir. Biz tarihimizle erişilmez bir milletiz."

ODTÜ'LÜ GENÇLERE TOMALARLA SU SIKTILAR

ODTÜ ormanlarında ağaçların kesilmesine tepki gösteren Fatma Girik ise, "Oradaki ağaçları kestiler. Gençler de buna karşı çıktılar. Üzerlerine tomalarla su sıktılar. Kim bunlar, daha 17- 18 yaşında gençler. Geçenlerde Tayvan'dan bir fotoğraf gördüm ve ağaçları kesmeden ormanın içinden geçen tüneller yapmışlar. Biz ağaçları kesiyoruz. Çok yazık" dedi. (DHA)