BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.512,43
HABER /  GÜNCEL

Fatihte sanat atölyesi

Fatih Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’na 2010 sürecinde kullanılması amacıyla Sanat Atölyesi verdi.

Abone ol Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sanat Atölyesi verilmesiyle ilgili törende, mekânın 2010 sonrasında da sanat için kullanılmasını istedi.

Fatih Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’na 2010 sürecinde kullanılması amacıyla Sanat Atölyesi verdi. “Yenikapı Sanat Üretim Merkezi” adı verilen Sergi Salonu’nun açılışı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra ve ünlü sanatçı Remo Salvadori’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde ayrıca “İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesi çerçevesinde bir süredir İstanbul’da çeşitli üniversitelerden sanat öğrencileriyle çalışan dünyaca ünlü sanatçı Remo Salvatori’nin eserleri de sergilendi.

Fatih Belediyesi’nin Yenikapı’daki Fen İşleri Alanı’nda verilen Yenikapı Sanat Üretim Merkezi’nin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, atölyenin genç sanatçılara hizmet vereceğine dikkat çekti. Sanat merkezinin Fatih’e ve İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen Demir, “2010 yılı sonuna kadar Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’na tahsis ettiğimiz Yenikapı Sanat Üretim Merkezimiz, 2010 yılından sonra da benzer fonksiyonla sanata ve sanatçıya katkı sağlamaya devam edecek.” dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, sözlerine “360 günümüz kaldı” diyerek başladı. Bunun bir yakınma olmadığını ancak hızlı davranılması gerektiğini dile getiren Çolakoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e verilen yer ve sağlanan olanaklardan ötürü teşekkür etti.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra da atölyenin verilmesi nedeniyle Fatih Belediyesi’ne teşekkür etti. Remo Salvadori’nin yaşayan en önemli İtalyan sanatçılardan olduğunu dile getiren Madra, mekânın böyle bir çalışmayla açılmasının ayrı bir keyif verdiğini dile getirdi.

Salvadori de konuşmasına sanatın önemli bir olgu olduğunu söyleyerek başladı. İstanbul’da bulunmaktan ve gençlerle çalışmaktan memnun olduğunu dile getiren Salvadori, bu olanağı sağlayanlara teşekkür etti. Tören, protokol imzası, kokteyl ve sunumlarla sona erdi.