BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada 5 yılda neler yapıldı?

Tuzla Belediyesi'nde Mahalle Meclisi toplantılarının bu ayki ilk programı Aydınlı Mahallesinde yapıldı.

Abone ol

Tuzla Belediyesi Yerel Gündem 21 Semt konseyleri tarafından ‘Bizim Mahallemiz Bizim Geleceğimiz’ başlığıyla yaklaşık bir yıldır düzenlenen Mahalle Meclisi toplantılarının bu ayki ilk programı Aydınlı Mahallesinde yapıldı.

Her mahallede halkla bir araya gelerek mahallenin ihtiyaçlarını sorunlarını ve problemlerini dinleyen belediye başkanı Mehmet Demirci aynı zamanda o mahalle ile ilgili projelerinide gene o mahalleli vatandaşlarla istişare ederek paylaşıyor ve şekillendiriyor. Tuzla için ‘hepimiz el ele” sloganıyla yola çıkan Tuzla Belediye başkanı Mehmet DEMİRCİ , YG21 çerçevesinde oluşturduğu Semt Konseylerinde yaptığı konuşmada kendilerine görev ve yetki veren vatandaşları için, Tuzla için bugüne kadar neler yaptıklarından ve bundan sonra neler yapacaklarından bahsetti.

“Tuzla halkının verdiği yetki ile 5 yılda uzun yol kat ettiklerinin vurgusunu yapan Başkan Mehmet DEMİRCİ “Hem sizlere hesap vermeye, hem de dilek ve şikâyetlerinizi dinlemeye geldik. İstanbul’a, Tuzlalılara yakışır modern bir kent oluşturacağımızın sözünü verdik. Biz bugün size verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın gururuyla karşınıza çıktık.” dedi ve ekledi:

“ Beş yıllık süre içerisinde Tuzlada 200.000 m2 bordür tretuvar döşeyip kaldırım yaptık. Tuzla’nın 1600’den fazla cadde sokağı var buralardaki yol bakım onarım hizmetlerimize hız verdik. Niye yapmışız bu kadar kaldırımı? Çünkü sokaklarımızda gezen, dolaşan insanımız şehirde yaşadığını hissetmesi gerekir. Bir şehrin parçası olduğunu hissetmesi lazım. Her şehirde olduğu gibi burada da modern kentin bir parçası olmanın gerekliliğine fiziki yeniliğe önem verdik. Tuzla Belediyemizin imkanlarıyla 200.000 ton civarında asfalt döktük. Yağmur suyu kanalı olmayan yerlere yağmur suyu kanalı yapmaya gayret ettik. 2004’te 30 tane park ve yeşil alan vardı. 5 yıl içerisinde biz 33 tane daha park ve yeşil alan yaparak bu sayıyı 63’e çıkardık. Ardından da belediyemize ait arsa olmayışı nedeniyle 2 tane park arazisi satın alarak Şifa ve Mimarsinan mahallelerimize park kazandırdık. Tuzlaya şimdiye kadar 7000 konut projesini hayata geçirdik 2000 vatandaşımız evsahibi oldular . 3000 konutunda projesini hazırladık. Yakında inşaatına başıyoruz.

TOKİ ve KİPTAŞ projelerine niye bu kadar önem verdiğimize gelirsek, istedik ki kentsel dönüşümü bu projelerle başaralım.Çünkü bu projeler gittikleri yere değer kazandırıyor.TOKİ Aydınlı’ya KİPTAŞ Şifa ve M.Sinan’a geldiğinden beri bu mahallelerimizin çehresi değişti. Ve en önemli çalışmalarımızdan biride İmar uygulamalarını tamamladık birkaç hafta sonra Aydınlı mahallemizin tapuları dağıtacağız. Tapuların senelerdir müstakil hale gelmesini bekleyen vatandaşlarımıza buradan müjde verebilirim. Bu dönem içerisinde çok gayret ettik ve yıllardır bekleyen bu sorunu çözdük. İmar emsal değerlerini arttırdık. Şimdi biz bu gelişmeleri kaydettikçe arsa sahiplerinin ellerindeki gayrimenkullerinin ve arsaların fiyatları ikiye katlandı.”

Toplantıya katılan ve Tuzlalıların sorularına cevap veren önerilerini not alan başkan Mehmet DEMİRCİ alkışlar arasında konuşmasını bitirdi.
Hem Tuzla , hem de Tuzlalılar için yapılan çalışmaları dinleyen vatandaşlar, Tuzla’daki değişimi fark ettiklerini ve bu gelişmelerin onları memnun ettiğini belirterek desteklerinin devam edeceğini söyledi.
Semt Konseyi Mahalle meclisleri her mahallede yapılmaya devam ediyor.