BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  DÜNYA

İsrail basını Türkiyeyi eleştirdi

İsrail'in etkin gazetelerinden Jerusalem Post, Gazze saldırılarına karşı Türkiye'nin tavrını eleştiren bir yazı yayımladı.

Abone ol

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, "Türkiye tarafını seçiyor" başlığı altında imzasız bir makaleyle geniş yer ayırdı. Gazete Türkiye'nin tavrını yoğun bir biçimde eleştirdi.

AKP'nin 2002 yılında iktidara gelmesi sonrası iki ülke arasında gelişen ilişkilerin son dönemde bozulduğu, bu süreçte miladın Hamas'ın seçimle iktidara geldiği günler olduğu ima edildi.

Makalede, Hamas lideri Halid Meşal ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Ankara'ya davet edilmesi, Batı'dan uzaklaşma olarak değerlendirildi. Erdoğan'ın Hamas yanlısı tutum sergilediği de belirtildi.

Gazze'de başlatılan operasyonu sona erdirmek için yoğun çaba harcayan Başbakan Erdoğan'ın son Ortadoğu gezisine kasıtlı olarak İsrail'i dahil etmediği de ileri sürüldü.

Makalede, Kuzey Irak'ta üslenen ve terör saldırılarda bulunan PKK ile mücadele eden Türkiye'nin, Hamas'la savaşan İsrail'e insan hakları dersi vermeye hakkı olmadığı savunuldu.

Ayrıca gazete, Olmert sonrasında kurulacak İsrail hükümetine de çağrıda bulundu, "Bizim yok olmamızdan bahseden bir ülke arabulucu olarak kabul edilemez" denildi.

Haberde Türkiye'nin, İsrail-Suriye dolaylı görüşmelerinde yer almaması gerektiğinin altı çizildi.

Türkiye'nin dönüm noktasında olduğunu ileri süren makale, seçenekleri, Doğu ve Batı arasında köprü olmak ile İran, Hizbullah ve Hamas'ın islamcı politikalarının duyurucusu olmak şeklinde sıraladı.