BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fatihte çifte kutlama

19 Mayıs törenlerinde çifte kutlama. Fatih Belediyesi Alparslan Ticaret Lisesi’nin okul bahçesine spor sahası yaptırdı.

Abone ol

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Fatih’te Sarayburnu ve Alparslan Ticaret Lisesi’nde yapılan resmi törenlerle kutlandı. Tören sonunda Fatih Belediyesi tarafından okulun bahçesine yaptırılan spor sahası protokol tarafından açıldı.

Sarayburnu’ndaki törene Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Belediye Başkan Vekili Mahir Katırcı, Fatih Askerlik Şube Başkanı Nihat Yamak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenen Kırali, Fatih Müftüsü İsmail İpek, Fatih Emniyet Müdürü Yunus Ayhan ve ilçe protokolü katıldı.

Sarayburnu’ndaki Atatürk Heykeli’ne ilçe protokolünün çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve tören sona erdi. Sarayburnu’ndaki törenin ardından Alparslan Ticaret Lisesi’ne geçildi.
Alparslan Ticaret Lisesi’ndeki törende konuşan Okul Müdürü Fahri Altınbaş, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a ayak bastığı ve İstiklal Mücadelemizin meşalesinin yakıldığı günün gençliğe hediye edilen bir bayram olarak kutlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Alparslan Meslek Lisesi’nde çifte bayram

Gençlerin gelecekte Atatürk’ün izinde ülkeyi daha iyi yerlere götüreceğine inandığını belirten Altınbaş, Fatih Belediyesi’nin okulun bahçesine yaptırdığı spor sahasının açılışını gerçekleştirmeleri ile okullarına ikinci bir bayram daha yaşatan Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.

Törende öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini birlikte okudular ve ardından da Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda gideceklerine dair ant içtiler. Branş Gösteri Grubu’nun müzik eşliğinde sunduğu güreş, karate, masa tenisi, voleybol, basketbol ve futbol branşlarındaki mini gösterileri büyük beğeni topladı. Öğrenciler gösterinin sonunda Büyük Önder Atatürk’ün “Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün yazılı olduğu pankartı açarak davetlilerden büyük takdir aldılar.
Artvin Yöresi halk oyunları ile Flama ve Jimnastik Gösteri Gurubu’nun gerçekleştirdiği etkinlikler sonrasında ödül törenine geçildi. İlçe genelinde yapılan spor müsabakalarında dereceye giren okulların öğrencilerine ilçe protokolü tarafından ödül ve kupaları verdi.

Başkan Demir’e teşekkür plaketi ve forma
Okul Müdürü Fahri Altınbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e okullarına verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi ile üzerinde Mustafa Demir yazılı 10 numaralı forma hediye etti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, spor sahasının açılış kordelasını Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Askerlik Şube Başkanı Nihat Yamak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, Fatih Emniyet Müdürü Yunus Ayhan, Okul Müdürü Fahri Altınbaş ve davetlilerle birlikte kesti. Demir, “hayırlı olsun” diyerek yaptığı açılış sonrasında öğrencilerle, alkış ve tezahüratlar eşliğinde bir süre voleybol oynadı.
Fatih Belediyesi, akşam da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde şef Mine Bakır’ın yönetiminde Türk Sanat Müziği Gönüllü Hanımlar Korosu tarafından hazırlanan halka açık bir konser düzenliyor.