BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  SPOR

Fatih Terim 13 milyon lira istiyordu alacağı tazminat belli oldu

Milli Takımı hezimetten hezimete sürükleyen Fatih Terim federasyondan alacağı tazminatla herkesi çileden çıkartmıştı. 13 milyon lira isteyen Terim için mahkeme kararını verdi işte alacağı rakam.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki tazminat davasında son dakika gelişmesi var. İstanbul 17. İş Mahkemesi 13 milyon lira tazminat istiyen Fatih Terim'e 9 milyon 324 lira ödenmesine karar vermişti. TFF'nin itiraz ettiği bu tazminat rakamıyla ilgili bugün üst mahkemeden yeni karar geldi.

ALACAĞI TAZMİNAT : TFF'nin itirazını değerlendiren üst mahkeme "hakkaniyet" indirimi yapılmasına karar verdi. Buna göre Fatih Terim'in TFF'den sadece 5 milyon 250 bin TL alabilecek. Geriye kalan ödeme iptal edildi. Hem Fatih Terim tarafı hem de TFF tarafı, verilen kararı iki hafta içerisinde Yargıtay'a taşıyabilecek.

TÜRK HALKI İSTİYOR DEMİŞTİ: Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, sözleşmesinin tek taraflı haksız olarak feshedildiği gerekçesiyle kendisini 13 milyon tazminat ödenmesi talebiyle açtığı davada 2. duruşma görülmüştü. Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF)’nın avukat Hüseyin Karamehmetoğlu, “Türkiye nüfusunun 50 milyonu, bu paranın Terim’e ödenmemesi gerektiğini düşünüyor” demişti.

Gerçekte ise kamuoyu hem Milli takımdaki başarısızlıkları hem de kovulmasına sebep olan kabadayılığı sebebiyle Fatih Terim'e tek kuruş verilmemesini istiyordu.

80 MİLYON TFF'NİN İSTİFASINI İSTİYOR

Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir ise “Bu doğru değil. Bu şekilde hakim baskı altına alınmaya çalışılıyor. Türkiye’de 80 milyon da verdiği yanlış kararlar nedeniyle TFF yönetiminin istifasını istiyor” ifadelerini kullanmıştı.