BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.405,90
HABER /  DÜNYA

Irkçılık mağduru Cemal için 44 bin pound toplandı

İNGİLTERE'de gerçekleşen olayda Cemal isimli Suriyeli mülteci çocuk okuldaki başka bir çocuk tarafından saldırıya uğradı. Cemal'i yere düşürüp üzerine su döken çocuğun görüntüleri sosyal medyada yayılınca halk aile için yardım topladı.

Abone ol

İNGİLTERE'nin Huddersfield şehrindeki bir okulda 15 yaşındaki Suriyeli Cemal'in başka bir öğrenci tarafından yere yatırıldığı arkasından kafasına su döküldüğü görülen video sosyal medyada tepki buldu. 

Cemal'e önce kafa atan sonra da 'Seni boğacağım' diyerek yere düşüren çocuk elindeki suyu da Cemal'in yüzüne döktü. Cemal'in aynı okulda eğitim gören kızkardeşi de benzer saldırılara maruz kaldı. Genç kızın kırdığı gözlüklerinin lensleriyle bileklerini kesmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardandan yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatanlar "Cemal'in ailesi İngiltere'de yaşamak için gerekli temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorlar. Bu ailenin içinde bulunduğu şartları hafifletmek için para topluyoruz. Böylece bu fonu yaşam kalitelerini yükseltmek ve artık gülümseyebilmek için kullanabilirler." dedi.  Cemal ve ailesine yardım için 13 saatte 44 bin 500 İngiliz Paundu yardım toplandı.

İngiltere polisi Cemal'in başına gelenlerle ilgili soruşturma başlattı.