BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Ukrayna gerginliği sonrası Trump, 'Putin ile görüşmem'

Ukrayna ve Rus arasında yaşanan gerilime ilişkin ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yapılacak olan ve Rusya'nın da yer aldığı G20 zirvesine ilişkin konuştu. Trump, zirvede Rus lider Putin ile görüşmek istemediğini belitti.

Abone ol

Kerç Boğazında Ukrayna Donanmasındaki askerlerin Rusya tarafından alınması ile Karadeniz ısınırken ABD Başkanı Donald Trump’tan gerginliği artıracak bir açıklama geldi. Washington Post'a konuşan ABD Başkanı Trump, Rus gemilerinin geçen Pazar günü Ukrayna teknelerine ateş açıp, el koymalarıyla ilgili "tam bir rapor" beklediğini söyledi.

İki liderin Cuma günü Buenos Aires'te yapılacak G20 zirvesinde görüşmesi planlanıyordu. Trump "Belki Putin ile görüşmem. Belki görüşme bile olmayacak. Bu saldırganlığı sevmiyorum. Bu saldırganlığı hiç istemiyorum.” dedi. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, iki liderin, cuma ve cumartesi yapılacak zirvede, silahların kontrolü, Ukrayna ve Ortadoğu'daki sorunları ele alacağını söylemişti.

Bu arada, ABD Avrupa ülkelerine Ukrayna'ya destek olmak için daha çok şey yapma çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, Washington'ın Rusya'ya yönelik ambargoların daha sıkı bir şekilde uygulanmasını görmeyi istediğini söyledi.