BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Putin ve Poroşenko ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile bugün telefonda görüştü. Görüşmelerde iki ülke arasındaki gerilim konuşuldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bugün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, her iki görüşmede de Karadeniz’de Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde yaşanan gerilim ele alındı.

Putin'den flaş S-400 açıklaması: Yarım saat önce Erdoğan'la görüştüm

İKİ LİDERE SAĞDUDUYU ÇAĞRISI
Her iki tarafı da dinleyen ve gerilime ilişkin endişelerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sorunları diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı kaydedildi.

UKRAYNA GEMİLERİNE SİLAHLI MÜDAHALE SONRASI SIKIYÖNETİM İLAN ETMİŞTİ
Ukrayna, Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemilerinin Ukrayna savaş gemilerine silahlı müdahalede bulunması nedeniyle dün akşam 30 günlük sıkıyönetim ilan etmişti.

ALMANYA'DAN RUSYA'YA GEMİLERİ BIRAK ÇAĞRISI
Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kerç Boğazı’nda Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik sonrası tarafların sakinleşmesi için “aktif” çalıştıklarını göstermeleri gerektiğini belirterek, Rusya'ya Ukrayna'ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakma çağrısı yaptı.

Jetler Rusya için havalandı 40 savaş uçağı harekete geçti