BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.451,23
HABER /  GÜNCEL

Fatih Samed Kılıç kimdir Haşim Kılıç nereli oğlu FETÖ'cü mü?

Anayasa Mahkemesi Başkanı eski Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında FETÖ'den yakalama kararı verildi. Haşim Kılıç kimdir ve aslen nerelidir, oğlu Fatih Samed Kılıç'ın FETÖ bağlantısı ne? İşte Haşim Kılıç ve oğlu hakkındaki şoke eden gelişmeler;

Abone ol

ANKARA'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı verildi. Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç FETÖ üyelisi olmakla itham ediliyor. Yurt dışına gittiği belirlenen Fatih Samed Kılıç yurda dönerse tutuklanacak.

Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında sosyal medya hesaplarında fazla bir bilgi bulunmazken kızı Ayşe Tuba Kılıç düğünü ile gündeme gelmişti.


Haşim Kılıç'ın çocukları : Haşim Kılıç'ın eşinin ismi Gönül Kılıç. Haşim Kılıç eşi türbanlı olan ilk Anayasa Mahkemesi başkanıydı.


Haşim Kılıç ve eşi Gönül Kılıç'ın 4 çocukları bulunuyor.

Peki Haşim Kılıç kimdir aslen nerelidir : Haşim Kılıç aslen Kırşehirli. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Haşim Kılıç, 13 Mart 1950 yılında Nevşehir'in Çiçekdağı'nda dünyaya geldi. Haşim Kılıç 2007 - 2015 yılları arası Anayasa Mahkemesi başkanlığı görevinde bulundu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Yozgat’ta okuduktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne girdi ve 1972 yılında mezun oldu. 1974 yılında Sayıştay Başkanlığı’nda denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, beş yıl süren üyelikten sonra da 1990 yılında Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

KENDİ İSTEĞİYLE EMEKLİ OLDU

Anayasa Mahkemesi'nin 7 Aralık 1999 günkü toplantısında, açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçildi. 7 Aralık 2003 tarihinde yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçildi. 22 Ekim 2007'de Tülay Tuğcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. 10 Şubat 2015 tarihinde, yaş haddinden emekliliğine 1 ay kala kendi isteğiyle emekli olmuştu.