BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylı suskunluğunu bozdu

TMSF'nin el konmasından sonra Fatih Altaylı ilk kez konuştu. Altaylı Sabah çalışanlarına ne dedi?

Abone ol

Sabah gazetesinde hergün saat 10.30'da yapılan haber toplantısı bugün merakla bekleniyordu. Çünkü TMSF'nin idaresinde ilk toplantıydı bu ve Fatih Altaylı'nın gelişmelerle ilgili bir açıklama yapacağı tahmin ediliyordu. Haber toplantısının ardından da beklendiği gibi Altaylı süreçle ilgili bilgiler verdi.

Üzgün olduğunu ancak moralsiz olmadığını söyleyen Fatih Altaylı: 'TMSF benden görevime devam etmemi istedi, buranın değerinin kaybolmaması için bunu kabul ettim" dedi. Turgay Ciner'in çeşitli davalar açacağını söyleyen Altaylı: "Bu sürecin nasıl olacağını hep birlikte yaşayarak görecğiz" dedi.

Çalışmaların her zamanki tempoda süreceğini belirten Altaylı: "Vazifem buranın sağlam kalmasını sağlamak. TMSF burayı 6 ay içerisinde satmak istiyor. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk satış sürecine kadar buranın değer kaybetmeden devam etmesini istiyor. Turgay Bey'in de tek isteği bu" şeklinde konuştu.

Altaylı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TMSF Başkanından editoryal bağımsızlık sözü aldığını da vurgulayarak: "Bazı yazarlarla konuşarak tavırlarında sapma olmaması gerektiğini söyledim ve her zamanki görüşlerini gazetede aktarabilecekleri konusunda güvence verdim" dedi.

(Kaynak:süperpoligon)