BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook için büyük gün 7 Mart!

Facebook 7 Mart tarihinde değişikliğe gidiyor.

Abone ol

Sosyal paylaşım sitesi Facebook yeni bir atılım yaparak, 7 Mart tarihinde büyük çaplı değişikliklere gitmeyi hedefliyor.

Yapacağı tanıtım etkinliği için basın mensuplarına davetiyelerini göndermeye başlayan Facebook’un bu hamlesi, önemli değişikliklerin kapıda olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.

Sosyal paylaşım devinin yapacağı bu değişiklikler siteyi bambaşka bir hale getirebilir. Bu konuda kullanıcıların merakı artarken, yeni Facebook ile ilgili bazı ipuçları da elde edilmeye başladı.

FACEBOOK NASIL OLACAK?

Sitedeki en büyük değişikliğin “Haber Kaynağı”nda olması bekleniyor. Yeni bir görünüme kavuşacak olan “Haber Kaynağı” bölümü tek sütunlu bir tasarıma sahip olacak. Facebook’un bu hamlesinin yeni türde bir reklam servisinin habercisi olduğu konuşuluyor.

Microsoft’un reklam servisi olan Atlas’ın, Facebook tarafından satın alındığı da düşünülürse, Facebook ‘un reklam gelirlerini arttırmak için bu tasarımı hazırladığı düşünülebilir.

Facebook’un yeni arama motoru Graph Search yeni tasarımla daha işlevsel hale getirilecek, bu sayede şirket buradan kazandığı gelirleri de arttırmaya çalışacak.

Yeni tasarımda gerçekleşmesi beklenen bir diğer değişiklik ise fotoğraf kutucuklarının büyütülmesi olacak.

Zaman Tünelinde yapılacak olan durum güncellemelerinde de değişikliğe gidilecek. Durum güncellemelerinde link paylaşılması halinde, linki verilen sitenin logosu ve ismi “Beğen” butonuna benzer bir şekilde güncellemenin içinde yer alacak.

Facebook’un yapacağı bu değişiklerle birlikte sitede baskın olan beyaz alanların azalması ve sitenin daha renkli, dinamik ve işlevsel hale gelmesi bekleniyor.