BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.486,91
HABER /  GÜNCEL

Fabrikada korkunç patlama!

Kahramanmaraş'ta tekstil fabrikasında, boya kazanında patlama meydana geldi

Abone ol

 Kahramanmaraş'ta kot boyama fabrikasındaki patlamada ölenlerin sayısı 4'e, yaralananların sayısı ise 9'a yükseldi.

Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda bir firmaya ait kot boyama fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sırasında fabrikada çalışan bir kişi hayatını kaybetti, bazı işçiler yaralandı.

Yaralanan işçiler Kahramanmaraş Belediyesi arama ve kurtarma ile itfaiye ekipleri tarafından fabrikadan çıkarılarak Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAYIP YOK

Kahramanmaraş Vali Vekili Servet Güngör, ''Kot boyama fabrikasındaki patlama sonucu enkaz altında kalan kimse yok. Şu anda kayıp ihbarı falan da yok'' dedi. Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikadaki patlamanın buhar ünitesinde meydana geldiğini belirtti. Patlamaya emniyet, belediye ve acil durum ekiplerinin anında müdahale ettiğini ifade eden Güngör, çalışmalarda eksiklik ve aksaklık bulunmadığını bildirdi.

Patlamanın olduğu bölgede 13 kişinin bulunduğunu, enkaz altından 3 kişinin cesedinin çıkarıldığını, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini ifade eden Güngör, ''9 kişi de iki hastanede tedavi görüyor. Hayati tehlikeleri bulunmuyor. Ağır olan yaralımızın hastanede hayatını kaybetmesi sonucu 4 ölü, 9 yaralımız oldu. Şu anda olay savcılığa intikal etmiş durumda. Soruşturmanın tamamlanmasıyla patlamanın nedeniyle ilgili bilgiler ortaya çıkacaktır. Biz şu anda bir patlama olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.

FABRİKANIN 3'TE İKİSİ ÇÖKTÜ

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder ise olayda fabrikanın 3'te ikisinin çöktüğünü ifade etti.

Olayda hayatını kaybedenlerin 3'ünün enkazdaki beton blokların altında, bir kişinin ise basınç nedeniyle patlamanın olduğu yerden 20 metre ileride bulunduğunu belirten Küçükönder, patlayan buhar kazanının büyük olduğunu kaydetti.

Öte yandan, patlamada yaralanan ve tedavileri süren yaralıların Şahin Uzun, Yusuf Kavak, Mehmet Dinler, Kerem Yıldız, Mustafa Küçükkaya, Aydın Ünal, Yakup Kel, Osman Kurt ve Bilal Ardıç olduğu bildirildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Vali Vekili Servet Güngör, fabrikadaki inceleme sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, boya kazanından kaynaklandığı tahmin edilen patlama sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini, 8 işçinin yaralandığını bildirdi.

Fabrikanın tavanının bir bölümünün patlama nedeniyle çöktüğünü belirten Güngör, ekiplerin arama-kurtarma çalışmasını sürdürdüğünü ifade etti. Güngör, ''ölü sayısının artmamasını ümit ettiklerini'' söyledi.

MÜFETTİŞ GİDİYOR

Patlamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla bakanlığın Müsteşar Yardımcısı başkanlığında, İş Teftiş Kurulu Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı ve 2 iş müfettişi görevlendirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Çelik, Kahramanmaraş'taki patlamayla ilgili araştırma yapmak üzere, bakanlık Müsteşar Yardımcısı başkanlığında, İş Teftiş Kurulu Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı ve  2 iş müfettişi olay yerinde inceleme yapması için talimat  verdi.