BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.497,42
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Dört gözle 3. Köprü'yü bekliyorlar

İstanbul'un Avrupa ve Asya yakasını birbirine bağlayacak olan 3. köprü Riva'da da dört gözle bekleniyor.

Abone ol

İstanbul’un ulaşım problemini çözmek üzere geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkılan ancak talep olmaması nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınan 3. Boğaz Köprüsü’nün önümüzdeki dönemde öz kaynaklarla yapılması hükümetin gündeminde.

Ancak köprünün yapılmasını bekleyen yatırımcılar da mevcut. Onlardan biri de Malatya’da 125 bin metre kare alan üzerinde Malatya Park AVM’den otele hastaneden konuta kadar toplam 200 milyon dolarlık yatırım yapan Gürbaşlar Grup. İnşaat alanındaki faaliyetlerini İstanbul’da yeni inşaat projeleriyle sürdüren grup, Güneşli’de iki blokta 191 daireden oluşan Home Aves projesini geçtiğimiz haftalarda tanıtan grup, önümüzdeki yıllarda yeni projelere imza atma planları yapıyor.

3. KÖPRÜ BEKLENİYOR

Gürbaşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, Riva girişinde Galatasaray tesislerinin karşısında 100 dönüm bir arazileri bulunduğunu ve buraya yaklaşık 100 milyon TL’lik bir karma proje yapmayı hedeflediklerini söylüyor. Başdemir, 3. Köprünün güzergahı üzerinde yer alan arazilerinde proje yapmak için 3. Köprü’nün yapımının başlamasını beklediklerine dikkat çekiyor. Ticari alan ve konuttan oluşması planlanan karma proje için bölgede imar değişikliği yapılmasını beklediklerini belirten Başdemir, projeye 2014’te başlayabileceklerine işaret ediyor.

110 MİLYON DOLAR CİRO

Malatya’nın önde gelen gruplarından biri olan Gürbaşlar grup, Malatya Park projesinin içinde yapılması planlanan hastanenin işletmesi için de Medikal Park hastaneleri ile görüşmeler yapıyor. Adnan Başdemir, Medikal Park ile yaptıkları görüşmelerin imza aşamasına geldiğini belirtiyor. Geçtiğimiz yıl 110 milyon dolar ciro yapan Gürbaşlar Grup’un önümüzdeki 10 yıl içinde cirosunu 600 milyon dolara çıkarma planı bulunuyor. Grup, tekstilden gıdaya ve inşaata kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor.